RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50-åring dømt til åtte års forvaring for overgrep

Fredrikstad (NTB): En 50 år gammel mann som tidligere jobbet for SFO, er i Fredrikstad tingrett dømt til åtte års forvaring for seksuelle overgrep mot små barn i over 20 år.

Tre gutter, hvorav to gikk på skolen der mannen jobbet på SFO, ble utsatt for gjentatte overgrep over et lengre tidsrom, mener tingretten.

I dommen står det at tiltalte har valgt seg ut sårbare gutter som han har opparbeidet seg et nært forhold til for å oppnå egen seksuell tilfredsstillelse, og at det er nødvendig med en svært streng straffereaksjon, melder NRK.

Mannen er kjent skyldig i blant annet en rekke seksuelle overgrep mot mindre gutter, utuktig omgang ved misbruk av avhengighetsforhold og seksuell omgang med misbruk av sin stilling. Barna var under ti år da overgrepene begynte.

Overgrepene skjedde både i mannens hjem og på flere hytter. De første overgrepene skjedde i tidsrommet 1991 til 1996 i Oslo og Akershus, og fra 2002 til 2011 i Fredrikstad.

Mannens forvaringsdom har fått en minstetid på fem år. Han må også betale mellom 200.000 og 250.000 kroner i erstatning til hver av guttene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere