RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50-åringer elsker sexlivet sitt

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Norske menn i femtiårene er mer fornøyd med sexlivet sitt enn menn i 30- og 40-årene.

I alle fall ifølge British Journal of Urology.

I en større undersøkelse som er gjengitt i det prestisjetunge British Journal of Urology, og utført blant norske og amerikanske menn, går det fram at 50-åringer er like fornøyd med sitt sexliv som 20-29-åringer. De er også emr fornøyd enn både 30-åringer og 40-åringer

Eksperter fra Norge og USA har utført undersøkelsen på 1185 menn mellom 20 og 79 år der de ble spurt om varierende deler av sexlivet, inkludert lyst, ereksjon og utløsning.

De fant at selv om det var en klar sammenheng mellom alder og både lyst, ereksjon og utløsning, var det ingen slik sammenheng mellom alderen og følelsen av seksuell nytelse. Mennene som svarte på den norske undersøkelsen, som ble distribuert gjennom posten, ble bedt om å klassifisere de forskjellige delene av sexlivet sitt fra null til fire, der fire var null problemer og full tilfredsstillelse.

Gruppen 20-29 hadde en gjennomsnitlig tilfredstillelseskoeffisient på 2,79

De på 50 og noe hadde 2.77

De på noen og 30 hadde usle 2.55

Mens de på noen og 40 hadde 2.72

Først i sytti-års alderen gikk tallet ned til 2,14

Lysten avtar med alderen

Lysten avtok drastisk med alderen. Gjennomsnittsmannen hadde en lystfaktor på 2.19, fordelt på 2.79 blant 20-åringene til 1.54 blant 70-åringen.

Når det gjelder ereksjon, avtar den sterkt etter femtiårene. Mens 20-åringene hadde 3,63 hadde fremdeles femtiåringene 3.03. Blant syttiåringene var det jevnt slutt med en score på 1.60

Gamle menn gjør så godt de kan

På utløsning scoret gjennomsnittet høye 3.28. 3.85 for nybegynnerne, mens gæmlis på 70 måtte ned i tross alt, anstendige 2,32..

85 prosent var i et langvarig forhold som inkluderte sex. 57 prosent hadde hatt sex de siste 30 dagene. 6 prosent hadde fått en ny partner de siste seks månedene.

Aksepterer lettere

- Grunnen til at vi foretok undersøkelsen var at vi som jobber med prostata og testikkelkreft-rammede trengte tall fra normalbefolkningen for å sammeligne hvor nedsatt sexevnene blir etter slik sykdom. Nå kan vi bruke samme skjema og sammenligne svarene, sier Sophia D. Fosså ved Radiumhospitalet.

- Kan det være at folk skryter litt, er det derfor tallene forblir høye langt etter den antatt mest seksuelle alderen er passert

- Det kan nok være at en har lettere for å akseptere at tingene ikke er som de var. Etter fyllte 50 går det nedover både med det ene og det andre.

- Det kan nok være at vi hadde fått andre svar om vi hadde spurt partneren, sier Sophia D. Fosså som mener undersøkelsen holder vitenskapelig mål på alle måter og at svarene fra Norge var svært lik de man fikk i den amerikanske befolkningen..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere