*Nettavisen* Nyheter.

50 millioner mer til bredbånd i distriktene

Oslo (NTB): Regjeringen vil få fart på utbyggingen av bredbånd til dem som mangler det, og legger 50 millioner kroner mer på bordet i 2013 enn planlagt.

- Vi ønsker å bygge ned forskjellene mellom by og bygd, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Nationen.

- Bredbånd er i dag like viktig som andre typer infrastruktur, og vi må innse at ikke minst distriktene trenger god bredbåndsforbindelse. Det kan være nøkkelen for å opprette arbeidsplasser og for at folk kan ta med seg arbeidsplassen sin og jobbe på nett inn mot et hovedkontor, sier kommunalministeren.

For å nå målet om 100 prosent bredbåndsdekning skal staten hvert år i minst fem år framover dele ut 150 millioner kroner til operatørene for å sikre distriktsdekningen. Bidraget var ment å begynne i 2014. Men i revidert statsbudsjett kommer det fram at Kommunaldepartementet allerede i 2013 øker tilskuddet til bredbåndsutbygging.

- Det betyr 53,2 millioner kroner mer for å sikre bredbånd til enda flere husstander i distriktene, sier Navarsete.

En oversikt fra Kommunaldepartementet viser at til sammen ti norske kommuner rommer flertallet av de drøye 4.000 husstandene som er uten bredbånd i dag. Kommunene med flest husstander uten bredbånd er Tromsø og Balsfjord. Etter disse kommer Kvænangen, Tana, Karlsøy, Kvam, Kvæfjord, Vefsn, Narvik og Lavangen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.