*Nettavisen* Nyheter.

50 organisasjoner krever at Gaza-blokaden oppheves

Gaza by (NTB): 50 organisasjoner og FN-organer, deriblant flere norske hjelpeorganisasjoner, ber Israel oppheve blokaden av Gazastripen.

- I over fem år har mer enn 1,6 millioner innbyggere på Gazastripen levd under en blokade som er i strid med folkeretten. Mer enn halvparten av disse er barn. Norsk Folkehjelp og Fagforbundet krever en stopp, skriver Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Det samme kravet ble sendt ut torsdag av Amnesty International, Redd Barna, Unicef, Verdens helseorganisasjon og Médecins du Monde. Også Kirkens Nødhjelp og Flyktninghjelpen har undertegnet oppropet. Det har også organisasjonen En annerledes jødisk stemme.

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, mener at blokaden er i ferd med å bli noe som bare er der, uten at man forsøker å bekjempe den.

- Bistand tar hensyn til den, diplomatiet tar den nærmest for gitt. Man krangler for å få noe mer varer inn og kunne bygge noen flere skoler, men gjør ikke noe med det faktum at over halvannen million mennesker straffes kollektivt, sier Tørres.

Både Norsk Folkehjelp og Fagforbundet krever nå at den norske holdningen mot blokaden skjerpes i internasjonale fora. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.