RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 tatt i narkoaksjon

Foto: POLITIET/ PER B. JOHANSEN (Telemarksavisa)
Så mange som 50 personer er siktet i en av de mest omfattende narkoetterforskningene i Grenland de siste årene.

Blant de siktede finner vi ifølge politiet en lærer på videregående skole i Grenland, en person tilknyttet ambulansetjenesten ved sykehuset Telemark og personer i et treningsmiljø

Så godt som samtlige av personene som har blitt pågrepet i saken har tilstått. Blir de dømt, ligger straffenivået for de enkelte fra årelange fengselsstraffer til bøter.

Mengden narkotika de har blitt tatt med, varierer fra små brukerdoser til flere hundre gram kokain og en kilo hasj og amfetamin. Også GHB har blitt beslaglagt.

- Vi er nå i fasen hvor vi samler sammen og systematiserer informasjonen, sier leder for avsnitt for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik til ta.no.

- Gikk helt til bunns
- Vi har valgt å gå helt til bunns i denne saken, og har pågrepet folk som vi aldri får har hatt kontakt med, sier Worpvik.

Han sier videre at politiet ser alvorlig på at de nå har knyttet personer i posisjoner i skole- og og helsevesenet til det omfattende nettverket.

Etterforskningen avdekket at nettverket har kommunisert via et titalls mobiltelefoner med falske sim-kort.

Fant våpenarsenal
Under ransakingen av boligen til en porsgrunnsmann som er blant de siktede i saken, fant politiet 40 våpen og over 100 kilo ammunisjon.

Blant de beslaglagte våpnene fant man blant annet en maskinpistol. Mannen hadde kun våpenkort for et fåtall av våpnene som ble funnet i hjemmet hans.

Etterforskerne var klar over at mannen hadde våpen, men at det var av et slikt omfang var overraskende og bekymringsverdig.

Porsgrunnsmannen har i avhør forklart at han samlet på våpen.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Sentralt narkomailjø
Opprullingen av nettverket som har forgreininger mot et kriminelt miljø bestående av utlendinger på Romerike, startet da den antatte hovedmannen i 40-årene fra Grenland ble stoppet i en bil på Siljanveien før jul. I bilen fant politiet en større mengde narkotika, etter det TA erfarer amfetamin.

Omtrent samtidig, ble en sentral skikkelsene i narkotikamiljøet i Norge pågrepet i Oslo i samme sak. Denne 39-åringen har i det siste åpnet stått frem i flere tv-programmer hvor han kommenterte narkotikaomsetningen i Norge og soningsforholdene til fanger.

Han ble for få år siden dømt til 12 år i fengsel i en omfattende narkotikasak.

Etter pågripelsen av disse to, har en rekke personer over det sentrale østlandsområdet senere blitt pågrepet og varetektsfengslet.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere