RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5000 til kreative unge

Sist oppdatert:
Siden starten av 2007 har Bergen kommune gitt pengestøtte til 360 ungdommer gjennom «Kjapt Svar». Se hva som trengs for å søke her.

(YEYE): «Kjapt Svar» er et av flere tilbud som er knyttet til Bergen kommunes ungdomssatsing. Her kan du enkelt søke penger til kulturaktiviteter som for eksempel dans, musikk, grafitti, foto eller design.

For bergensungdom
Ønsker du å spille inn plate, arrangere en konsert eller driver du med grafitti og billedkunst? Da er Bergen kommune villig til å støtte deg med de pengene du trenger til kulturprosjektet. Pengestøtten kan du motta hvis du er mellom 13 og 25 år og bor i Bergen kommune.

Hva synes du om «Kjapt Svar»-ordningen? Vet du om lignende ordninger? Kommentér nedenfor.

Raske penger
Det eneste du må gjøre er å sende en elektronisk søknad. I motsetning til mange andre støtteordninger, hvor du må vente mange måneder på svar, vil du få svar innen en uke. Pengene vil eventuelt bli satt inn på kontoen din innen to uker. Med Bergen Kommunes «Kjapt Svar»-ordning kan du få opp til 5000 kroner per søknad.

- Flott tilbud
Undersøkelser på landsbasis viser at ungdom ønsker å være kreative og vil benytte seg av mulighetene som finnes. Med «Kjapt Svar»-ordningen får de nettopp hjelp til å vise sin kreative side:

- Gjennom Kjapt Svar kan de få hjelp til å sette opp små forestillinger, innkjøp av instrumenter, selvformidling og markedsføring. Ungdom synes det er et flott tilbud, og som kulturpolitisk reform er dette enestående, sier seksjonsleder Øyvor Johnson i Bergen Kommunes seksjon for kunst og kultur.

Vet ikke om tilbudet
Mange ungdommer vet dessverre ikke om dette raske og effektive tilbudet. De er ikke klar over at det går ann å søke om støtte så lett. Johnson innrømmer at det er en kjempeutfordring å nå frem til ungdommene og forteller at de har gjort et omfattende infoarbeid, blant annet trykte de egne t-skjorter, informerte på skoler og lagde kinoreklame.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere