500.000 demonstrerte for amnesti

Foto: LUCAS JACKSON

Lørdag demonstrerte 500.000 mennesker i Los Angeles for bedrede rettigheter for fremmedarbeidere og innvandrere.

26.03.06 08:19

Demonstrasjonen blir beskrevet som en av de største siden de store anti-krigsdemonstrasjonene på 1960-tallet, melder AP.

For arbeidsinnvandring
- Jeg har ikke sett en så stor demonstrasjon på år og dag, sa polititalsmann J. Baker, som beregnet folkemengden til 200.000 mennesker.

Marsjen er et innlegg i debatten om nye lover for gjestearbeidere og innvandrere som ikke har oppholdstillatelse i USA.

Den amerikanske regjeringen truer med å gjøre det vanskeligere for meksikanske innvandrere å komme inn i landet. Hvis loven blir vedtatt vil det også bli straffbart å hjelpe ulovlige innvandrere.

- Jeg synes bare det virker inhumant. Alle fortjener retten til å søke et bedre liv, sier Elger Aloy, en medisinstudent fra Los Angeles til CNN.

Avgjørelse nærmer seg
Representantenes hus har vedtatt lovgivning som gjør det straffbart å oppholde seg ulovlig i USA. Loven medfører også strengere straffer for å ansette mennesker uten arbeidstillatelse, og byggingen av et langt gjerde langs grensen mellom Mexico og USA. Tirsdag starter Senatets behandling av saken.

Over hele USA demonstrerte mennesker mot lovgivningen. I Phoenix opplevde man den største demonstrasjonen noensinne da 20.000 mennesker fredag marsjerte mot senator Jon Kyls sitt kontor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.