RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500.000 migranter har tatt seg over Middelhavet i år

Sist oppdatert:
Tallet på migranter og flyktninger som har kommet til Europa over Middelhavet i år, har nå passert 500.000, opplyser FN.

Minst 2.980 mennesker har omkommet eller forsvunnet i forsøket på å ta seg over Middelhavet til EU i år, opplyser FNs høykommissær for flyktninger UNHCR.

515.000 flyktninger og migranter har tatt sjøveien til Europa siden 1. januar. 54 prosent av dem kommer fra Syria, ifølge FN.

Til sammenligning var antallet flyktninger og migranter 219.000 i hele 2014.

Flest syrere
Hele 383.000 av flyktningene og migrantene gikk i land i Hellas, mens 129.000 har ankommet italienske havner.

Blant dem som ankom greske øyer, var hele sju av ti syriske statsborgere. Den fire år lange krigen i Syria har tvunget rundt fire millioner mennesker til å forlate hjemlandet. I tillegg er over sju millioner syrere på flukt i eget land.

Asylpolitikk spriker
EU sliter med å danne en felles strategi for å håndtere det store antallet migranter og flyktninger som kommer til medlemslandene.

Før desember skal EU ha etablert de første registreringssentrene for migranter og flyktninger. Sentrene, kalt «hot spots» i EU, skal bistå landene langs Unionens yttergrense og sørge for bedre registrering av alle migrantene og flyktningene som kommer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere