RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

514 p-plasser forsvinner

Sist oppdatert:
Som ventet vedtok bystyret mandag kveld å inndra 514 parkeringsplasser fra gateplan i Bergen.

Vedtaket er, som iBergen.no har skrevet før, begrunnet i vedtaket som ble gjort den gangen Klostergarasjen ble vedtatt bygget. Det ble da bestemt at eksisterende parkeringsplasser på gateplan skulle inndras når parkeringsanlegget sto ferdig.

Setter opp miljøstasjoner
231 av parkeringsplassene inndras helt. 20 av disse blir tilrettelagt for parkering for EL-biler, mens det skal settes opp miljøstasjoner på noen av plassene.

Fortsatt 70 plasser
I tillegg skal 100 parkeringsplasser på gateplan i Bergen gjøres om til beboerparkering. På 70 plasser kan du fortsatt parkere. Men disse gjøres nå om til såkalte ekspressparkeringsplasser - som betyr at du kan parkere der i inntil en time, mot en høyere avgift.

82 plasser forbeholdes varelevering, mens ytterligere 31 plasser forbeholdes handicappede.

Venter på Klostergarasjen
Totalt innebærer dette at 514 parkeringsplasser på gateplan vil være borte når hele Klostergarasjen er tatt i bruk. 100 av de 231 plassene som skal fjernes helt, blir fjernet først når tredje plan er tatt i bruk i Klostergarasjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere