(Nordlys): Den 52-årige russeren erkjente i oktober i fjor å ha flydd drone over Kirkenes. Dagen etter droneflyvningen ble han pågrepet på Tromsø lufthavn. Politiet hadde da blitt tipset om at mannen hadde oppført seg mistenkelig på flyplassen.

Den russiske statsborgeren ble fengslet og senere tiltalt for det politiet mener var ulovlig droneflyvning.

I desember tok hele saken imidlertid en ny vending, da landsmann Andrej Jakunin ble frikjent for droneflyvning av Nord-Troms og Senja tingrett. Denne dommen gjorde at også den 51-årige russeren ble frikjent og løslatt.

Saken er anket, men kommer aldri til noen ny rettssak. Det fordi 52-åringen skal være død.

Dødsfallet er meddelt norske myndigheter fra offisielt hold i Russland.

Kom fram i retten

– Saken blir trolig henlagt, da antatt gjerningsperson er død, sa førstestatsadvokat Jan Fredrik Glent i Hålogaland lagmannsrett onsdag.

Glent er aktor i en ankesak som nå går for Hålogaland lagmannsrett. Påtalemyndigheten mener Nord-Troms og Senja tingrett har feiltolket den norske sanksjonsforskrfiten da de frikjente nevnte Andrej Jakunin i desember.

Den antatt avdøde 52-årige russerens norske forsvarer, Ola Larsen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys.

Mente han var på ferietur

52-åringen erkjente aldri straffskyld for å brutt sanksjonsforskriften da han var på det han omtalte som en ferietur i Norge. Han tok både vanlige fotografier og droneopptak på turen. Han sa selv at han var en ivrig hobbyfotograf, med en interesse for både fly og båter.

– Det han har forklart, er at bildene er til personlig bruk. Det er også bakgrunnen for at han mener det ikke har skjedd noe straffbart i saken, sa forsvarer Ola Larsen til Nordlys tilbake i oktober.

52-åringens dødsfall er omtalt i Russland, der det beskrives som en overraskelse for mannens pårørende.