Gå til sidens hovedinnhold

52-åring dømt til halvannet år for khatsmugling

Lillestrøm (NTB): En 52 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til halvannet års fengsel for smugling av 42 kilo khat. Dommen er streng fordi mannen hadde med seg to tenåringsdøtre på smuglerturen.

Tenåringsfaren fra Nederland brukte sine to barn på 13 og 14 år som kurerer da han kom til Oslo lufthavn med morgenflyet fra London i juni. Straffen er et halvt år strengere enn aktor ba om. Hadde faren smuglet khaten alene, hadde han sluppet unna med en straff på 30 til 45 dager, skriver Romerikes Blad.

Bakgrunnen for dommen er at Øvre Romerike tingrett mener de to tenåringsdøtrene ble satt i tvangsarbeid da de smuglet narkotika.

I straffeloven heter det at en som ved misbruk av sårbar situasjon utnytter en person til tvangsarbeid eller tvangstjenester, kan straffes for menneskehandel med fengsel i inntil fem år

Mannens forsvarer, Arve Ringsbye, sa i retten at en slik lovtolkning vil gjøre enhver med barn i bilen som tar med seg alkohol eller sigaretter utover tillatte tollkvoter, til menneskehandlere. Dette tok ikke retten hensyn til. Dommen er anket til lagmannsretten.

52-åringen ble dømt for khatsmugling i 2004 og erkjente uoppfordret at han også hadde tatt en lignende tur 17. mai i år. Motivet var økonomisk, mannen skulle få 600 pund for hver tur. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot