RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

52 tvangssendt til Irak

Sist oppdatert:
Flere av dem familier som er har vært i Norge i flere år.

- 52 irakiske borgere som har oppholdt seg ulovlig i Norge ble i formiddag uttransportert tilbake til Irak. Aksjonen ble gjennomført av Politiets utlendingsenhet (PU) i samarbeid med lokalt politi, skriver Politiets utlendingsenhet (PU) i en pressemelding.

De uttransporterte er irakiske borgere som har fått avslag på sine asylsøknader i Norge, og som ikke frivillig har returnert til hjemlandet innen utreisefristen.

Mange av de uttransporterte er familier som har vært i Norge i 2-5 år.

- Vi forstår at dette oppleves opprivende for de familier og barn dette gjelder. Det er allikevel viktig å signalisere at det ikke er akseptabelt å være i Norge ulovlig. Vår jobb er først og fremst å sikre at returene skjer så skånsomt som mulig, sier sjef for PU Ingrid Wirum.

Ifølge PU ble uttransporten gjennomført i tett dialog med Utlendingsnemnda (UNE), og samtlige er akseptert tilbaketatt av irakiske myndigheter.

- Pågripelsene ble foretatt i en samordnet aksjon på Østlandet fredag 7. januar og det innleide flyet landet i Bagdad lørdag formiddag, står det i pressemeldingen.

Politiets utlendingsenhet har i løpet av det siste året uttransportert 140 personer til Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere