RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

54 døde på jobb i 2011

Oslo (NTB): Arbeidstilsynet har registrert at 54 personer omkom på jobb i fjor. Elleve av disse ble drept i terrorhandlingene 22. juli.

Seks personer omkom i regjeringskvartalet og fem på Utøya var på jobb da de mistet livet.

- Fram til år 2000 har vi hatt en markant nedgang i antall dødsulykker, men de siste ti årene ser det ut til at utviklingen har flatet ut. At tallet i 2011 er høyere enn normalt, skyldes terrorhandlingen 22. juli. Uten disse er tallet om lag som snittet de siste ti årene, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

I 2010 omkom 46 personer på jobb, mens gjennomsnittet de ti foregående årene var 42 arbeidsskadedødsfall i året.

I tillegg til 22. juli er det to andre tilfeller hvor flere arbeidstakere omkom i samme hendelse. I en bussulykke i Troms 7. januar mistet tre livet, og den 27. november ble to personer i et filmteam tatt av bølgene i forbindelse med en filminnspilling i Sokndal i Rogaland.

Ti av de 54 som døde på jobb i fjor var utenlandske statsborgere. Det er en høyere andel enn tidligere år. Tre polske statsborgere mistet livet på jobb i fjor. To var danske statsborgere, de øvrige var henholdsvis svensk, litauisk, gresk, slovakisk og kroatisk. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere