*Nettavisen* Nyheter.

58-åring anker dom for drap på hotell i Molde

Molde (NTB): 12 års fengsel er for streng straff, mener mannen (58) som i juni ble dømt for drapet på Kirsti Slinning (53) i Molde i fjor. Nå har han anket dommen.

05.07.12 16:27

- Grunnlaget for anken er først og fremst at han mener at straffen er for lang, at han ikke hadde til hensikt å drepe avdøde, og at han heller ikke skulle vært dømt for det, sier mannens forsvarer Paal Berg Helland til NRK.

Ålesunds-kvinnen Kirsti Slinning ble funnet død etter en slåsskamp på Hotell Alexandra i Molde natt til 12. oktober i fjor. Da de ansatte kom inn på rommet, fant de den 58 år gamle mannen sittende over Slinning ute på balkongen mens han holdt kvelertak på henne. Kvinnen fikk førstehjelp, men døde av kvelning.

22. juni i år ble mannen, som er fra Nordmøre, dømt til 12 års fengsel i Romsdal tingrett. Dommen er to år mildere enn aktors påstand om fengsel i 14 år.

Mannen har holdt fast ved at han ikke husker noe av det som skjedde drapsnatten. Han har også forklart at han drakk alkohol tidligere på kvelden, men blodprøver som ble tatt av ham samme natt som drapet fant sted, viste at han ikke var overstadig beruset.

Både den tiltalte og offeret var tillitsvalgte i Fagforbundet og var i Molde i forbindelse med en konferanse. De hadde hatt et forhold siden våren 2011. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.