Gå til sidens hovedinnhold

58 tatt for svindel i norsk ferieparadis

Minst én nordmann er blant de arresterte i svindelsaken på Gran Canaria.

De 58 personene skal ha vært innvolvert i salg av ikke-eksisterende timeshare-leiligheter til turister gjennom selskaper som blant andre Voyager Travel, Lifestyle Holidays, Reclaimgc og Timeshare Refund Network.

Et av svindlernes hovedprodukt har vært Discount Travel Membership Club som har fristet med store rabatter på hoteller over mange år mot en engangsbetaling på mellom 5000 og 30.000 euro. Disse hotellene og cruiseselskapene kan også ha blitt svindlet da de aldri har hatt noen rabattavtaler med klubben.

Tusenvis er svindlet
Trolig har mer enn 2000 personer blitt svindlet for over fem millioner euro.

Har du blitt svindlet med timeshare-leiligheter på Gran Canaria? Ta kontakt med Nettavisen her.

Svindelvirksomheten skal ha vært sentrert rundt byen Arguineguin på sørvestkysten av Gran Canaria, skriver Europa Press som viser til politikilder, melder Canariajournalen .

I følge Europa Press skal den organiserte gruppen ha base i Club Puerto Atlantico i Arguineguin. Flere kontorer og visningsrom i Arguineguin og nabobyen Puerto Mogan har blitt ransaket av politiet i «Operación Timesharing». Hit skal de ha lurt turister fra gatene i turistbyene på Gran Canaria ved blant annet å utgi seg for å være fra turistkontorene. På blant annet taket til Club Puerto Atlantico har det blitt gjennomført fire til åtte timer lange salgsmøter der turister har blitt overtalt til å kjøpe ikke-eksisterende timeshare-leiligheter og andre produkter.

Siden 2007
I følge Mindtimeshare.me er de fleste arresterte britiske statsborgere, men én nordmann skal være sentral.

Svindelen skal ha pågått siden 2007. Etter å ha mottatt en rekke klager fra turister har Mindtimeshare Association bedt spansk politi om å etterforske saken.

Mindtimeshare Association vil presentere kreve erstatning på vegne av de mange svindlede turistene hvis den angivelige svindelsaken havner i retten.

Har du blitt svindlet med timeshare-leiligheter på Gran Canaria? Ta kontakt med Nettavisen her.

I videoen nedenfor kan du se en presentasjon av Discount Travel Club der selskapet reklamerer med store rabatter på kjente reiseselskaper.

HTML EMBED

Mest lest på forsiden:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken