Gå til sidens hovedinnhold

587.281 uttak - 1,14 mrd. kr.

Nordmenn har raidet minibankene for kontanter dette døgnet.

To timer før midnatt har det blitt gjennomført 587.281 uttak i norske minibanker. Til sammen er det blitt tatt ut 1.149.202.353 kroner i kontanter. Gjennomsnittsbeløpet for uttak er 1956,80 kroner. Tallene baserer seg fra døgnets 22 første timer, og er innhentet av EDB ErgoGroup.

Og da er ikke uttak fra landets butikker medregnet!

Til sammenlikning var de samme tallene klokken 16 746 millioner kroner på 367.000 uttak.

- Det underbygger tendensen vi har sett gjennom hele dagen. Det har bygd seg opp gjennom hele dagen fra time til time. Og etter hvert som flere og flere har fått med seg faren for en mulig bankstrekt, har flere tatt ut penger, sier Torgeir Kristiansen i EDB ErgoGroup, til Nettavisen.

Toppen ble nådd ved 11-tiden, og folk har sannsynligvis benyttet lunsjpausen til å ta ut penger, tror Kristiansen.

Les også: Nå tømmes minibankene

Femdoblet
Dersom det blir en bankstreik, har du fortsatt mulighet for å få tatt ut kontanter fra minibankene fram til klokken 08.00 tirsdag morgen - om det fortsatt er kontanter igjen da. For om lag 350 av de drøyt 2000 minibankene i landet, er tomme.

- Dette er et svært høyt nivå. Antall kroner tatt ut av minibankene er fem ganger mer enn en vanlig mandag i juni, og det er tre ganger så mange uttak enn vanlig, sier Kristiansen.

FAKTA:

Datagrunnlaget er hentet fra EDB ErgoGroups systemer som leverer minibanktjenester til om lag 80 prosent av landets banker. Med basis i dette er det gjort anslag for den totale utviklingen i landets minibanker, og justert med 20 prosent.

For å sette tallene i perspektiv kan det nevnes at i 2010 ble det til sammen gjort i overkant av 70 millioner uttak i norske minibanker. Det ble i 2010 i snitt tatt ut 1276 kroner.

Butikken tom for penger
Mens de siste tallene var i ferd med å lastes ned og regnet om, løp Torgeir Kristiansen til den lokale Kiwi-butikken for å handle litt mat - og for å ta ut noen kontanter.

- Jeg tok ut de aller siste pengene han hadde. 300 kroner, sier Kristiansen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg