Damaturu (NTB-Reuters-AFP): Den ekstremistiske islamistgruppa Boko Haram antas å stå bak.

Angrepet skjedde natt til tirsdag da kostskoleelevene lå og sov. Innbyggere i byen Buni Yadi i delstaten Yobe, der skolen ligger, forteller at noen av elevene ble skutt, mens andre fikk halsen skåret over. Mange andre mistet livet i flammehavet som oppsto da angriperne til slutt tente på skolen, som brant ned til grunnen.

- Noen av elevene er brent til aske, sier politisjef Sanusi Rufai. Elevene ved kostskolen er i alderen 11-18 år, og alle ofrene var ifølge Reuters gutter.

Tallet på døde kan ifølge myndighetene stige ytterligere. Utenfor likhuset i byen samlet fortvilte pårørende seg for å lete etter sine barn. Situasjonen kom ut av kontroll og militæret ble satt inn for å gjenvinne kontrollen over bygningen og sørge for ro og orden.

Syndige skoler

Boko Haram har gjennomført en rekke lignende angrep nordøst i Nigeria, der de ytterliggående islamistene kjemper for en egen islamsk stat. Navnet på gruppa betyr «vestlig utdanning er syndig».

I et lignende angrep i juni mistet 22 elever livet i landsbyen Mamudo. I september ble minst 40 studenter drept på en jordbruksskole. Også da stormet opprørerne sovesaler midt på natten og studentene ble skutt mens de lå i sengene sine.

Raserte landsby

Tusenvis av mennesker er drept i det over fire år lange opprøret.

Så sent som i forrige uke ble over 200 personer drept i to ulike angrep. I det ene angrepet ble en hel landsby rasert mens panikkslagne innbyggere ble skutt idet de forsøkte å flykte. I alt 98 mennesker ble drept, ifølge innbyggere.

I mai iverksatte myndighetene en større offensiv, men de har ikke greid å beskytte sivilbefolkningen. I stedet har offensiven utløst hevnangrep.

President Jonathan Goodluck har innført unntakstilstand i tre delstater i nordøst, deriblant i Yobe der angrepet tirsdag skjedde.

Bortfører jenter

Boko Haram har også begynt å bortføre mange unge jenter, en taktikk som ligner på den som den ugandiske opprørsgruppa Herrens motstandshær har brukt.

Herrens motstandshær er en ytterliggående kristen gruppe, som ønsker å lage en stat basert på De ti bud.

Nigerias militære stengte i helgen grensen til Kamerun for å hindre at Boko Haram-opprørere tar seg over grensen. (©NTB)