59 personer er bekreftet omkommet og over 100 personer er skadd etter brannen i nattklubben Santika på soi Ekkamai i Bangkok nyttårsaften.

Den norske ambassaden i Bangkok har ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet, men er avventende:

«Inntil en offisiell beskjed fra thailandske myndigheter foreligger om identiteten til de omkomne og skadete kan ambassaden allikevel ikke utelukke at nordmenn er berørt», heter det på ambassadens hjemmesider torsdag.

Thailandske gjester
Den norske ambassaden har vært i kontakt med lokalt politi og de aller fleste sykehusene i Bangkok. Ingen av disse har registrert norske pasienter eller norske omkomne som følge av brannen.

Se video av redningsarbeidet her:

HTML EMBED
(Kilde: youtube.com. Nettavisen er ikke ansvarlig for eksternt innhold)

Soi Ekkamai er en gate et godt stykke fra de populære turistområdene i Bangkok og fra hotellområdene. Utestedet er populært både hos thailandske og utenlandske ungdommer.

Ifølge overlevende ambassaden har snakket med, var det flest thailandske gjester i nattklubben nyttårsaften.

Brannårsak ukjent
Fungerende sjef for politistasjonen Thong Lor i sentrum av Bangkok, Tahanat Wongsanga, sier at brannårsaken foreløpig er ukjent.

Pressevakt Anders Rikter i Utenriksdepartementet (UD) sier til Nettavisen at thailandsk politi automatisk tar kontakt med ambassaden i Bangkok dersom norske statsborgere er rammet.

- Brannen har skjedd i et område av Bangkok som ikke er av de mest populære turiststedene, sa Rikter til Nettavisen onsdag kveld.

- Elektrisk feil
Flere thailandske medier skriver at den sannsynlige brannårsaken var en elektrisk feil.

Andrew Jones var vitne til brannen:

- De jeg har snakket med sier at brannen startet på scenen rett etter at scenefyrverkeriet var tent på, sier Jones til BBC.

Startet på irsk pub
Norske Harald Henschien kjørte forbi nattklubben på Ekkamai rett etter midnatt thailandsk tid.

- Vi skjønte at noe hadde skjedd fordi vi så en drøss med ambulanser og andre utrykningskjøretøyer i motsatt retning, sier Henshien til Nettavisen.

Han forteller at Ekkamai et område der det bor mange utlendinger.

- Thailandske medier har foreløpig ikke meldt om at utlendinger skal være omkommet, men en lokal TV-stasjon sier at brannen oppsto på en irsk pub i underholdningskomplekset på Ekkamai. I så fall er det sannsynlig at det var mange utlendinger der, sier Henschien.

- Brannen er slukket og politi- og helsepersonell jobber for fullt på stedet, sier Henschien.