*Nettavisen* Nyheter.

6-0-seier med 10 mann

Hattrick av Shåresh Ahmadi da Vålerenga feide Hasle/Løren av banen med ti mann.

09.07.11 14:28

Av Ole Martin Grønset

Vålerengas rekrutter spilte fredag kveld en meget viktig kamp mot Hasle/Løren i Fair Play ligaen avd.4. Med seier ville Vålerenga-rekruttene ha heng på lagene som er på sikker plass på tabellen.

Vålerenga-rekruttene viste tidlig at dette var en kamp som skulle vinnes og allerede etter 11 minutter scoret Shåresh Ahmadi dagens første mål da han på innlegg fra Lars Vincent Andersen var våken på bakre stolpe og headet Vålerenga i ledelsen.

Kaptein Lars Iver Strand var meget god og styrte et ungt Vålerenga rolig og kontrollert fra midtbanen og etter Vålerengas tidlige scoring viste de at de hadde god kontroll defensivt og at de var mye friskere fremover enn Hasle/Løren.

Etter 34 minutter var det nok en gang innlegg fra venstre, denne gang ved Aleksander Solli og nok en gang stanget Shåresh Ahmadi ballen i mål til 2-0 ledelse.

Vålerenga startet omgangen best og fortsatte å være best igjennom hele omgangen og kunne gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

Utvisning og klassescoringer

Andreomgang skulle vise seg å bli innholdsrik og etter 49 minutter kom Hasle/Lørens spiss igjennom VIF-forsvaret og kolliderte med en utrusende keeper Gudmund Taksdal Kongshavn like utenfor 16 meteren, ballen trillet så vidt utenfor stolpen og dommeren dømte frispark og valgte å gi Kongshavn det røde kortet.

- Jeg mener utvisningen var streng, vi kolliderer men jeg har to mann bak meg og spissen hadde aldri klart å nå igjen ballen, hvor lenge jeg må stå over nå er usikkert, VIF2 har jo ikke kamp igjen før 1.august, fortalte keeper Kongshavn til vif-fotball.no etter kampen.

Rett etter utvisningen skapte Hasle/Løren et par farlige sjanser, men forsvaret og reservekeeper Gard Aarvik ordnet opp.

Etter 54 minutters spill kom dagens første virkelige klassescoring, Chuma Anene løp fra egen banehalvdel og med en Hasle/Løren spiller nærmest hengende på seg viste han rå styrke og sin hurtighet, Chuma løp fra alt og alle og satte ballen forbi keeper og i mål via stolpe roten.

Vålerenga viste at de ikke på noe vis ville tape denne viktige kampen, selv med en mann utvist. Etter 63 minutter var det duket for dagens andre klassescoring da Nikolai Næss hamret et frispark fra rundt 35 meter i mål, helt oppe i krysset, i ren Roberto Carlos stil.

Shåresh Ahmadi fullførte sitt hattrick etter 66 minutter da han ble vakkert spilt fri av Shola Akinyemi, Shåresh rundet keeper og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Chuma Anene gjorde dagens ydmykelse komplett da han lurte offsidefellen og satte inn sitt andre mål for kvelden og Vålerengas sjette.

Etter 6-0-scoringen dabbet kampen av og bortsett fra at Hasle/Løren fikk et mål annullert for offside samt at dommeren mente Vålerengas keeper Aarvik på stillingen 6-0 drøyde tiden og valgte å gi han gult kort så ble det ingen flere mål.

Vålerenga kunne dermed innkassere 3 meget viktige poeng og en sterk 6-0-seier.

- Bra gjennomført kamp av et ungt Vålerenga lag

- Jeg synes vi er bedre enn Hasle/Løren i dag, selv om vi kanskje kunne hatt større balltempo så syns jeg vi slipper til få overganger i mot, og vi har brukbar kontroll defensivt og slipper de til få sjanser, samtidig som vi skaper greit trøkk fremover på banen, forteller trener Aleksander Olsen.

- Vi har god kontroll til pause og i pausen justerer vi litt på intensiteten i midtbaneleddet og kontringspunkter, og så får vi utvisningen tidlig i andre omgang og i minuttene etterpå så prøver vi å beholde ledelsen vår. Hasle/Løren skaper et par sjanser og vi får kontringsmuligheter, og vi har meget kontringssterke spillere fremover på banen, forteller Olsen.

- Etter 3-0 scoringen tror jeg begge lag skjønte hvor poengene kom til å havne, og det siste kvarteret var ikke all verden, Hasle/Løren skapte noen småsjanser og alt i alt så var det en bra gjennomført kamp av et ungt Vålerenga lag, forteller Olsen.

- Shåresh scorer tre mål, vi avtalte før kampen at han skulle angripe på bakre stolpe på innlegg, og han scorer to mål på bakre stolpe så det er vi godt fornøyd med, vi er også fornøyd med at det er unge spillere som scorer, vi visste før sesongen at vi hadde et ungt lag, men vi har stått trofast ved det og nå begynner de unge å vise at de tar nivået og de leverer stadig gode prestasjoner samtidig som resultatene begynner å komme, noe som selvfølgelig er gledelig, forteller Olsen

- Det er også viktig å få frem at A-lags spillerne bidrar veldig godt, Lars Iver Strand har kommet inn og bidratt meget godt, hans rutine, ferdigheter og positivitet er meget viktig, det er godt for de unge spillerne at de har noen rutinerte rundt seg til å ta tak i ting når det noen ganger blir litt shaky utpå der, avslutter Olsen.

Vålerenga 2 – Hasle/Løren 6-0 (2-0)
Vallhall, Fair Play Ligaen avd.4 8/7-2011

Mål: 1-0 Shåresh Ahmadi (11), 2-0 Ahmadi (34), 3-0 Chuma Anene (54), 4-0 Nikolai Næss (63), 5-0 Ahmadi (66), 6-0 Anene (76)

Gule kort Vålerenga 2: Shola Akinyemi, Gard Aarvik

Røde kort Vålerenga 2: Gudmund Taksdal Kongshavn

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Amin Nouri, Nikolai Næss, Aleksander Solli, Lars Vincent Andersen – Shola Akinyemi, Lars Iver Strand (kpt.) – Chuma Anene, Ghayas Zahid (Håvard Nielsen inn 66), Ayala Leiva (Gard Aarvik inn 49) – Shåresh Ahmadi (Sidoine Ossou inn 79)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag