*Nettavisen* Nyheter.

6 timer i Bergen

Foto: (Getty)

Noen timer til overs i Bergen? Her er våre beste tips.

11.09.12 20:31

Følg oss på FACEBOOK!

Bergen er ikke lett å bli klok på, for den uinvidde. Vestlandets hovedstad, og porten til vestlandsfjordene, er så mye mer enn en kystby. Den er på sitt vis veldig unorsk, en renessanseby med den ene foten i det norske fjordlandskapet, den andre godt plantet ute i Europa.

I Middelalderen vokste Bergen frem som Norges viktigste by, og etter hvert Nordens største. Det skyldes ikke minst den sterke forbindelser nedover i Europa, takket være den omfattende handelen gjennom Hansaforbundet. Den tyske dominansen i hanseatenes tidsalder gjorde at Bergen i flere hundre år hadde blikket mest vendt ut av landet enn innover, selv om byen var tuftet på handelen av råvarer, særlig fisk fra Nord-Norge.

Den sterke, utenlandske innflytelsen gjør seg fremdeles gjeldende. Man er norsk, men først og fremst bergenser. Et karaktertrekk som gjenspeiles i det meste av det som skjer i den vakre byen mellom de syv fjell.

Gå i Bergen

Gå til Bryggen, som er selve hjertet i byen. Herfra hadde Bergen en utstrakt handel med utlandet. Den gamle tyskerbryggen, beskyttet av UNESCO, er en sterk påminnelse om byens tidligere posisjon. Her er det i dag museer, restauranter og andre severdigheter som forklarer mye av byens renessansesjel.

Severdighet i Bergen

Bergen Museum som tar for seg byens og områdets historie fra de første menneskene kom hit frem til i dag. Her finner du noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Museet er inne i en omfattende omstillingsfase, der fokuset er mer moderne og spennende, fremtidsrettede utstillinger.

Shopping i Bergen

Kjøp fersk fisk på det berømte Torvet før du reiser hjem. Du får ikke bare noe av det beste havet har å tilby, men et besøk der er en opplevelse i seg selv. På Bryggen ligger butikken Troll, som selger – ja riktig – trollfigurer i ulike fasonger, størrelser og materialer. Er du interessert i vikingtiden kan butikken Viking på omtrent samme sted være noe for deg. Her finner du for eksempel unike kopier av sverd funnet i vikinggraver.

Restaurant i Bergen

Spis på Wesselstuen, ikke så mye på grunn av maten, men det helt spesielle miljøet. Her finner du blant andre politikere, skuespillere og journalister i en lettantennelig blanding. Og det er ingen spiseplikt.

På en holme i skjærgården like utenfor byen ligger Cornelius, som serverer de herligste sjøretter.

+ 12 timer i Bergen

Utforsk den flotte trehusbebyggelsen i Sandviken, og ta deretter Fløibanen opp til Fløyfjellets topp 320 meter over havet. Her oppe er det også et vakkert turterreng. Du kan slappe av på restaurant, og på sommeren arrangeres det konserter på fjellet. En tur Edvard Grieg-museet på Troldhaugen utenfor sentrum bør du også legge inn.

Etter endt dyst utgjør Grand Terminus et fint nattleie midt i byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.