*Nettavisen* Nyheter.

6 timer i Tromsø

I "Nordens Paris" får du en romantisk liten storby som byr på mange spennende opplevelser. Foto: Bjørn Moholdt

Har du noen timer til overs i "Nordens Paris", bør du sjekke ut våre beste tips.

06.09.12 12:36

HTML EMBED

Navnet «Nordens Paris» tillegges det faktum at Tromsø er en usedvanlig livlig by å ferdes i på kvelds- og nattestid. Benevnelsen går faktisk tilbake til 1800-tallet, den gang damene spankulerte langsetter Storgata i den nyeste moten fra kontinentet. Som så mange andre byer på norskekysten var kontakten med utlandet utbredt.
Det utadvendte har fortsatt å prege Tromsø. Få norske byer er så internasjonale som verdens nordligste universitetsby. Hit kommer mennesker langveisfra, ikke minst for å oppleve den eventyrlige naturen, men også for å ta del i den unike kulturen som har oppstått her på grensen til polarområdene. For å omskrive en annen nordlending – Tromsø er en by du ikke forlater uten å bli merket av den.

Gå i Tromsø

Dette er promenadegaten og byens sosiale utstillingsvindu. Herfra sprer folk seg til de mange vannhullene, om det er til Paletten eller den smått legendariske Ølhallen (fra 1928) i Storgata 4 i sørenden av byen. Er du litt sprek fortsetter du videre sørover til Norsk Polarinstitutts opplevelsessenter Polaria.

Se i Tromsø

På andre siden av Tromsøbrua ligger mesterstykket av arkitekt Jan Inge Hovig, Ishavskatedralen. Han hentet inspirasjon fra nordnorsk natur, kultur og tro, som blant annet reflekteres i de spesielle blyglassvinduene.

Kjøp i Tromsø

Blåst (Peder Hansensgate 4) er etter sigende verdens nordligste glasshytte, med en egenartet design og med produkter utført i hovedsak av norske glassblåsere.

Spis i Tromsø

Emmas Drømmekjøkken (Kirkegata 8) har utviklet seg til en liten institusjon i Tromsøs restaurantverden med sine spesiallagde menyer basert på lokale råvarer som kongekrabbe, nordnorske lam og multer.

+ 12 timer i Tromsø

Tromsø har et fantastisk omland. Du kan reise ut til vakre Sommarøya utenfor Kvaløya eller til Ringvassøy, hvor det eksempelvis er gode jaktmuligheter for dem som liker den slags. En havfisketur med Arctic Fishing Adventures kan være et godt alternativt for den som ønsker å se landskapet fra sjøsiden.Rom for natten kan du for eksempel få på Clarion Hotel Bryggen, Tromsøs nyeste og mest moderne hotell.

ABONNER PÅ REIER & FERIE digitalt eller på papir

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.