RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

6 tips for et vellykket samboerskap

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Å bo sammen har mange fordeler, men det kan være tøft å klare seg gjennom de første månedene uten å gå hverandre på nervene.

Ved hjelp av disse tipsene fra MSN Love blir forhåpentligvis samboerskapet så fantastisk som du har forestilt deg:

1. Ha din egen plass
Ikke la hver eneste centimeter bli fellesområde. Skrivebordet ditt burde du få ha i fred, enda bedre er det hvis du får ditt eget skap eller et lite rom. Ha et område som kan forbli akkurat som du vil ha det, og la samboeren din gjøre det samme.

2. Gå ut hver for dere
Selv om dere bor sammen trenger dere ikke leve nøyaktig det samme livet. Hold kontakten med venner og familie, og ikke nøl med å reise vekk en kort helg fra tid til annen. Dermed blir dere ikke lei av hverandre, og dere får noe å snakke om som ikke har med jobben eller oppvasken å gjøre.

3. Del på pliktene
Noen må rydde og vaske, og det bør ikke alltid være deg. Skriv opp alt som må gjøres, og finn ut hvem som er best til å ordne hva. Del opp listen på en rettferdig måte.

4. Gjør noe spesielt
Når samboeren din alltid er i nærheten blir det lett å ta ham eller henne for gitt, og begynne å kjede seg. Prøv ut nye restauranter og aktiviteter. Gå ut en gang i blant selv om det er billigere å bli hjemme.

5. Ikke ha for høye forventninger
Slutt å tenke på hvordan ting «burde» være, og konsentrer deg om hva som funker for deg. Sett pris på alt som er bra.

6. Vær omtenksom
Dere blir begge nødt til å venne dere til den andres sære sider. Prøv å gjøre overgangen lettere ved å være en slik partner du vil den andre skal være. Gjør hyggelige ting, le og slapp av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere