Gå til sidens hovedinnhold

60 førsteklassinger inntar Berg videregående

En gruppe nye førsteklassinger ved Berg barneskole har allerede inntatt aktivitetsskolen. Mandag er det oppstart og «nye» klasserom skal tas i bruk.

BERG: Berg videregående skole flytter til neste år ut og blir omgjort til Berg barneskole.

Får å få skolekabalen, antall nye elever, kontra tilgjengelige skoleplasser, til å gå opp, åpnes nå en egen del av Berg videregående skole for tre førsteklasser med 6-åringer.

Førsteklassene blir administrert av Ullevål skole ved rektor Hanne Grønn Larsen.

– Jeg og rektor ved Berg videregående, Per Erik Skjelbred, har hele tiden hatt en veldig god dialog. Vi har fått en egen del av skolebygget til elevene, med tilhørende uteområde.

Og uteområdet her er jo bare helt fantastisk, sier Grønn Larsen.

LES OGSÅ: Finn Møller (88) er sjakkens grand old man

Oldtidsminner?

Allerede 5. august var de første elevene på plass, men det var ikke de nye lekeapparatene som skulle ha prydet uteområdet.

– Som du ser av hullet til høyre har Byantikvaren blitt hentet inn for å lete etter oldtidsminner i grunnen. Da slike ting tar tid har måttet utsette lekeapparatene noe.

Likevel håper vi og tror at to lekeapparater skal stå klare til første skoledag, 19. august, sier Grønn Larsen.

LES OGSÅ: – Vi dumpet sofaen da vi trodde vi skulle synke

60 elever

Nytt toalett, kun beregnet på de tre nye førsteklassene, har vært en viktig sak å gjennomføre. Hanne Grønn Larsen er svært fornøyd med at det nå er en realitet.

– Vi har fått god hjelp fra foreldrene og det er vi utrolig glade for. Fire dyktige og håndplukkede lærere er nå klare for å ta fatt på skoleåret i klasserom som er pusset opp for de nye elevene, sier hun og legger til:

– Det er i alt 60 elever fordelt på tre grupper/to klasser. Det er få elever i hver gruppe, noe som sikrer en god start. Vi har tre klasserom og et male/grupperom, i tillegg til at Berg skoles gamle naturfagsrom har blitt til Berg barneskoles lærerarbeidsrom.

Berg barneskole har også mulighet til å benytte skolens egen gymsal.

LES OGSÅ: Vil ha mer sex og fyll i politikken

– Positive tilbakemeldinger

Baseleder ved Berg barneskole, Tone Bastiansen, har allerede funnet seg godt til rette i de nye lokalene.

Hun kommer fra Ullevål skole og sørger for at de gode tradisjonene fra Ullevål overføres til den nye skolen.

Og foreløpig har ingen av barna ytret ønske om å ringe til mor eller far.

– Det var noe skepsis blant foreldrene i forbindelse med at flere søsken ble splittet, men vi har heldigvis kun fått positive tilbakemeldinger. Det synes jeg er veldig flott, sier Bastiansen.

En nedsatt arbeidsgruppe med fem foreldre har fulgt prosessen med nye Berg barneskole tett. De har fått informasjon og vært rådgivende i flere av avgjørelsene som har blitt tatt.

– Vi har allerede arrangert en vellykket grillkveld her med foreldre og nye elever. Da fikk elevene mulighet til å hilse på lærerne, noe som var veldig populært, sier Grønn Larsen.

På det nyinnredede lærerarbeidsrommet har kontaktlærer Heidi Camilla Raaberg funnet sin plass - hun er i overkant tidlig ute.

– Jeg gleder meg veldig til å starte nå, det er det ingen tvil om, smiler Raaberg som snart skal ønske et knippe av de nye elevene velkommen til første skoledag.

LES OGSÅ: Tre skoler skal bli nye

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien