60 millioner til Den sentralafrikanske republikk

Oslo (NTB): Regjeringen har bestemt seg for å gi nye 60 millioner kroner i humanitær bistand til Den sentralafrikanske republikk.

- Situasjonen for store deler av befolkningen i Den sentralafrikanske republikk er kritisk. Det er et omfattende og akutt behov for beskyttelse og nødhjelp, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Hele 2,6 millioner av en befolkning på 4,6 millioner har behov for humanitær bistand. I tillegg er 840.000 mennesker drevet på flukt internt i landet.

- Det kommer stadig nye meldinger om massedrap og vold mot sivile i Den sentralafrikanske republikk. Det er viktig at det internasjonale samfunnet gjør alt de makter for å bidra til at sivilbefolkningen får beskyttelse og tilgang til humanitær hjelp. Alle parter i konflikten er forpliktet gjennom internasjonal humanitær rett til å legge til rette for at nødvending bistand kommer fram, sier Brende.

FN har bedt om rundt 3,4 milliarder kroner i humanitær innsats til landet, men så langt har bare 13 prosent av midlene kommet inn.

Onsdag begynte Verdens matvareprogram (WFP) å transportere mat til 1,25 millioner mennesker i Den sentralafrikanske republikk. Et WFP-chartret fly landet i hovedstaden Bangui med 82 tonn ris. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag