Ifølge Universitetsavisa gjelder det emnet TDT4100 Objektorientert programmering. Det dreier seg om rundt 30 tilfeller, der studentene er mistenkt for å ha jukset som par.

Per nå er 14 saker oversendt til klagenemnda med mistanke om fusk, opplyser NTNUs sentraladministrasjon, mens resten fortsatt er til vurdering.

Les også: Regjeringen lover 11 milliarder kroner til ny NTNU-campus

Prodekan Roger Midtstraum ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk understreker at en ikke kan trekke noen endelig konklusjon før det er klart hvor mange som blir funnet skyldige i juks.

– Men dersom det viser seg at mange studenter har jukset til eksamen vil jeg være skuffet over det tillitsbruddet som dette representerer, sier Midtstraum.

De fleste andre eksamener ved fakultetet i vår ble gjennomført med bestått/ikke bestått istedenfor karaktersetting. Førsteamanuensis Hallvard Trætteberg vil ikke si at de var naive ved å gå for en eksamensform med karakterer.

Les også: 220 NTNU-studenter i Trondheim i koronakarantene

– Det blir for enkelt. Jeg både tror godt om studentene samtidig som jeg er realist. Vi visste på forhånd at et ukjent antall ville benytte seg av ulovlige metoder. Man kan være skuffet uten dermed å være naiv, sier Trætteberg.

(©NTB)