*Nettavisen* Nyheter.

60 siktet i landsomfattende dopingaksjon

Trondheim (NTB): Etter et halvt år med etterforskning har politiet siktet 60 personer over hele landet i en aksjon mot dopingsalg. Pågripelsene har skjedd fra Agder i sør til Salten i nord.

14 politidistrikter - rundt halvparten av alle i landet - har vært involvert i Operasjon Gilde siden politiet begynte å jobbe med saken i Trondheim 1. desember i fjor, skriver Adresseavisen.

- Det er et stort puslespill. Vi har samlet inn en del brikker, men det gjenstår å finne ut hvor de passer inn, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet betegner saken som langt mer omfattende enn først antatt. Blant annet er det gjort beslag i datamateriale knyttet til den lukkede nettsiden Anabolic Forums. En av de siktede i saken har erkjent at han opprettet forumet ved årsskiftet 2010-2011. Informasjon Adresseavisen har hentet inn, viser imidlertid at nettstedet er blitt brukt til kjøp og salg av dopingmidler helt siden 2005.

Operasjon Gilde omfatter også siktelser mot ti selskaper. Politiet regner med flere pågripelser, og saken nærmer seg dermed omfanget til Operasjon Gullfugl, som med 66 siktelser ble den største dopingsaken her i landet da den ble rullet opp mellom 2007 og 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.