600 asylsøkere til Malmö på tre timer

MALMÖ: Politiet holdt orden i rekkene da flyktninger ankom Hyllie stasjon utenfor Malmö torsdag ettermiddag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

MALMÖ: Politiet holdt orden i rekkene da flyktninger ankom Hyllie stasjon utenfor Malmö torsdag ettermiddag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

600 mennesker ankom utlendingsmyndighetenes allerede overfylte lokaler i Malmö i Sør-Sverige i løpet av tre timer torsdag ettermiddag.

Tolv busser med 50 barn, foreldre og andre voksne i hver av dem – ankom Malmömässan, en diger hall som fungerer som venterom for Migrationsverket.

– Dette er kaos, trykket nå er veldig høyt. Vi har hatt en tilstrømming på omtrent 600-800 personer i døgnet til region sør den siste tiden, sier seksjonssjef Jennie Sörman til TT.

Tallet er langt lavere enn toppen på 1.200 personer i døgnet tidligere i høst, men forskjellen nå er at alle sengene er fylt opp. Utlendingsmyndigheten tok nylig i bruk messehallen i Malmö som venterom for å håndtere det store antallet flyktninger som kommer til Sverige over grensa fra Danmark.

Grunnen til at så mange flyktninger havner i Malmö, er den midlertidige indre grensekontrollen Sverige innførte forrige uke. Det gjør at alle som krysser grensa og sier de vil søke asyl, henvises til utlendingsmyndigheten i den sørsvenske byen. Regjeringen har nå besluttet å forlenge kontrollene med tre uker.

Ventehallen i messehallen i Malmö er allerede full, og mangelen på sengeplasser er akutt. Derfor må mange flyktninger selv ordne med tak over hodet.

Svenske myndigheter planlegger å bygge en rekke teltleirer som totalt vil kunne huse 3.000 flyktninger, men det kan ta opptil ett år før sengeplassene står klare. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.