Gå til sidens hovedinnhold

600 millioner oljekroner forblir i Ryanair

Oslo (NTB): Storebrand har trukket sine investeringer fra Ryanair, men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke ta stilling til om oljefondet skal trekke seg ut av lavprisflyselskapet de er deleier i.

I mars ble det klart at Storebrand fjerner flyselskapet Ryanair fra sin investeringsportefølje. I tillegg gjør de som LO, Fagforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund, og boikotter flyselskapet som en protest mot de ansattes dårlige arbeidsvilkår.

- Norge har gjennom pensjonsfondet investert over 600 millioner kroner i Ryanair. Er det ikke på tide å vurdere den investeringen? spurte stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) i onsdagens spørretime.

- Oljefondet er inne med store investeringer i tusenvis av selskaper. Uttrekk skal ikke skje bare ved uttalelser fra enkeltpersoner, mediene eller en statsminister. Det er mest riktig at vi følger formen som Stortinget har lagt opp til og venter på en vurdering fra Etikkrådet, svarte statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Allerede i 2006 gikk Handel og Kontor, Fellesforbundet, Norsk Kabinforening og Parat ut og protesterte mot at statens oljeinntekter og kommunale pensjonsinnskudd (KPL) ble plassert i Ryanair. Fagforeningene krevde at oljefondet og KPL enten solgte seg ut av lavprisselskapet eller brukte eiermakten til å rydde opp i utnyttingen av de ansatte. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett