RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STORAKSJON: Politiet i Australia aksjonerer mot personer som har koblinger til IS. Dette bildet er fra politiets egen video fra aksjonen som de har delt på sosiale medier.
STORAKSJON: Politiet i Australia aksjonerer mot personer som har koblinger til IS. Dette bildet er fra politiets egen video fra aksjonen som de har delt på sosiale medier. Foto: NSW Police Force (YouTube)

600 politifolk i storaksjon i Australia

Sist oppdatert:
Den største antiterroraksjonen i landets historie.

Flere personer er pågrepet i den storstilte aksjonen, der 600 politifolk deltar, skriver australske Daily Telegraph.

Se video fra aksjonen lenger ned.

Aksjonen er rettet mot personer som er mistenkt for å stå i ledtog med Den islamske staten (IS) i Syria og Irak, ifølge avisen The Australian.

Pågripelsene skjer etter at politiet i flere måneder har overvåket personene.

Pågår fortsatt
Aksjonen foregår både i Sydney og Brisbane. Den ble iverksatt tidlig torsdag morgen lokal tid. Blant annet gjennomføres det en rekke husransakelser i Sydneys nordvestlige forsteder.

Australia ligger åtte timer foran Norge.

Om lag 60 australiere antas å kjempe med de ytterliggående islamistene i IS i Irak og Syria. Om lag 100 andre antas å gi gruppen hjelp fra Australia.

Les også: Australia hever terroralarmen

Politiet har delt denne videoen fra aksjonen på Twitter:


Hevet terrornivået

Fredag i forrige uke hevet landet terrornivået til det nest høyeste nivået for første gang på et tiår, på grunn av økt fare for et terrorangrep.

Bakgrunnen for frykten for et terrorangrep, er bekymringen for australiere som kommer hjem etter å ha kjempet sammen med ekstremistiske islamister i Midtøsten.

Statsminister Tony Abbott sa på en pressekonferanse at de ikke har spesifikke opplysninger om noe konkret angrep, men at de har etterretning om at det «er folk som har til hensikt, og har kapasitet, til å iverksette angrep i Australia».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere