Gå til sidens hovedinnhold

600 politifolk i storaksjon i Australia

Den største antiterroraksjonen i landets historie.

Flere personer er pågrepet i den storstilte aksjonen, der 600 politifolk deltar, skriver australske Daily Telegraph.

Se video fra aksjonen lenger ned.

Aksjonen er rettet mot personer som er mistenkt for å stå i ledtog med Den islamske staten (IS) i Syria og Irak, ifølge avisen The Australian.

Pågripelsene skjer etter at politiet i flere måneder har overvåket personene.

Pågår fortsatt
Aksjonen foregår både i Sydney og Brisbane. Den ble iverksatt tidlig torsdag morgen lokal tid. Blant annet gjennomføres det en rekke husransakelser i Sydneys nordvestlige forsteder.

Australia ligger åtte timer foran Norge.

Om lag 60 australiere antas å kjempe med de ytterliggående islamistene i IS i Irak og Syria. Om lag 100 andre antas å gi gruppen hjelp fra Australia.

Les også: Australia hever terroralarmen

Politiet har delt denne videoen fra aksjonen på Twitter:

HTML EMBED


Hevet terrornivået

Fredag i forrige uke hevet landet terrornivået til det nest høyeste nivået for første gang på et tiår, på grunn av økt fare for et terrorangrep.

Bakgrunnen for frykten for et terrorangrep, er bekymringen for australiere som kommer hjem etter å ha kjempet sammen med ekstremistiske islamister i Midtøsten.

Statsminister Tony Abbott sa på en pressekonferanse at de ikke har spesifikke opplysninger om noe konkret angrep, men at de har etterretning om at det «er folk som har til hensikt, og har kapasitet, til å iverksette angrep i Australia».

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus