Gå til sidens hovedinnhold

6000 barn til Frognerparken

Så mange som 6000 barn har lyst til å delta på Barnas Holmenkolldag. Men Holmenkollen er stengt. Da er det bra vi har Frognerparken.

FROGNERPARKEN: Barnas Holmenkolldag er verdens største barneskirenn. I fjor deltok over 6000 barn mellom 3 og 12 år i rennet. Nesten 20.000 tilskuere møtte opp.

Skiforeningen vurderte flere alternative arenaer. Men Frognerparken skilte seg ut som et førstealternativ.

Og med Oslo kommune og friluftsetatens velsignelse og støtte ble det grønt lys for å flytte vinterens vakreste eventyr til Frognerparken. 8. mars vil det myldre av skiglade barn i vår fornemste park. Det er Skiforeningen svært tilfreds med.

Vinterhovedstad

Flankert av maskoter i dyrekostymer informerte prosjektleder Ida Elvestad fortelle om flyttingen til Frognerparken.

Hun og Skiforeningen tror et stort skiarrangement i Frognerparken vil skape en god forankring rundt Oslo som verdens vinterhovedstad fram mot ski-VM i 2011.

Støtte

Dette blir bra. Med god støtte fra Friluftsetaten skal vi få til et flott arrangement. Her ved hovedfontenen skal det settes opp scene, vi skal ha 80 maskoter som skal sprette rundt i løypene og hjelpe de minste. Det blir mye folk og en fin dag, sier Elvestad.

Flytter snø

Løypa vil gå fra hovedfontenen og i retning Majorstuen. Dersom det blir lite snø, vil nødvendig snø bli tilkjørt. Leder av finanskomiteen i byrådet Bård Folke Fredriksen (H) mener det var en selvfølge at Barnas Holmenkolldag fikk støtte.

En selvfølge

Det er helt naturlig å støtte et så bra arrangement. Ved å flytte rennet vil vi ytterligere styrke byens status som skihovedstad. Vi styrker en merkevare, sier han.

Folke Fredriksen var ved å delta i budsjettforliket i bystyret, med på å sørge for økonomisk støtte til rennet. Neste år settes det av 618.000 kroner til rennet.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen