6.000 kan eie ulovlig modifiserte rifler

Oslo (NTB): Politidirektoratet har konkludert med at flere tusen rifler solgt fra en våpenhandler i Rogaland, trolig har ulovlig avkappede løp.

Saken startet da en våpeneier kontaktet programmet «TV 2 hjelper deg» etter å ha blitt fratatt våpenkortet for en Brno 452 American-rifle med for kort løp. Han hadde kjøpt geværet lovlig hos et firma i Rogaland.

Våpenforhandleren har henvist til en rettskjennelse fra 1987 som omhandler hvor mye man kan kappe av et geværløp før det regnes som en vesentlig endring av våpenets karakter. Butikken har solgt rundt 6.000 riflemodeller med løp helt ned til 25,7 centimeter.

Saken ble klaget inn til Politidirektoratet, som påpeker at det i en nyere våpenforskrift heter at løpet på en rifle skal være minst 40 centimeter, ikke medregnet avtakbar lyddemper

«Politidirektoratet ser alvorlig på at en våpenforhandler kan ha tilvirket og solgt skytevåpen med for kort pipelengde. Direktoratet har derfor bedt Rogaland politidistrikt, hvor forhandleren er hjemmehørende, om å gjennomføre kontroll av firmaets virksomhet» skriver de i en pressemelding.

De anmoder politiet i Rogaland om å undersøke omfanget i saken og hvorvidt politiet har gitt forretningen tillatelse til å endre våpnene som er solgt med løp under 40 centimeter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag