RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

6.000 kroner for fiskebein i halsen

SYNDEREN: Mary Strømmen er ikke fornøyd med Sykehuset Namsos' håndtering av fiskebeinet som hadde satt seg fast i halsen hennes. Hun mener det er ressursmisbruk å bli sendt til Trondheim, når inngrepet var over på to minutter.
SYNDEREN: Mary Strømmen er ikke fornøyd med Sykehuset Namsos' håndtering av fiskebeinet som hadde satt seg fast i halsen hennes. Hun mener det er ressursmisbruk å bli sendt til Trondheim, når inngrepet var over på to minutter. Foto: Maren Buvarp Aardal (NAMDALSAVISA)
Mary Strømmen ble sendt 192 kilometer for å gjennomføre «operasjonen».

NAMSOS:- Det var jo gjort på null komma niks. Jeg er rystet over Sykehuset Namsos som sendte meg til Trondheim i stedet for å hente ut beinet selv. Det kostet dem 6.000 kroner - og svekket tillit, sier Mary Strømmen til Namdalsavisa.

«Operasjonen» tok to minutter.

Det var etter et bedre fiskesuppemåltid forrige fredag at Strømmen, som bor delvis i Namsos og delvis i Sandnessjøen, oppdaget at noe hadde satt seg fast i halsen.

- Jeg hostet og harket og prøvde å få det bort med vann, kålrot og knekkebrød, men beinet ville ikke ut.

Turte ikke å gjøre noe
Hun tok kontakt med Sykehuset Namsos, og fikk beskjed om å komme med det samme.

- Det første jeg måtte gjøre var å legge meg ned på benken. Jeg har fått halsen undersøkt før, men har aldri måttet ligge på benken for det. Så stilte de meg spørsmål om jeg går på medisiner, men jeg kan da ikke skjønne at det skal ha noe å si at jeg har diabetes, sier hun oppgitt.

Sykehuset svarer: «Enig i at det kan høres dumt ut»

Legen sa han måtte snakke med kolleger på øre-, nese-, halsavdelinga, men kom tilbake med beskjed om at de ikke kunne eller torde fjerne beinet.

Dermed var det ikke annet å gjøre enn å sende pasienten til Trondheim.

- Først spurte de om jeg kunne skaffe meg skyss. Da jeg ikke hadde anledning til det, ble det taxi i stedet. På deres regning.

«Her har du synderen»
Vel framme på St. Olavs Hospital i Trondheim klokka halv tolv om kvelden, fikk Strømmen behandling med det samme.

- Jeg forklarte hva som hadde skjedd, men innrømmet at jeg var usikker på om beinet kom fra hyse, torsk eller kveite. Legen ba om å få låne tunga mi litt og sa han skulle dra i den. Jeg så at han førte noe blankt mot munnen min, og fryktet det verste. Men før jeg visste ordet av det, hevet han pinsetten foran øynene mine og sa «her har du synderen», ler Strømmen.

Og verre var det ikke. Lettelsen over at det ikke var noe mer alvorlig var så stor at Strømmen ikke kjente smerten i halsen før dagen etterpå.

- Men i det store og hele gjorde det ingen ting, man må vel regne med at mandelen blir litt hoven når den har hatt et fem centimeter langt fiskebein i seg, humrer Strømmen.

Nå synes hun det er verdt å sette spørsmålstegn ved håndteringa på Sykehuset Namsos.

- Venner av meg som har hatt samme uhell hjemme i Sandnessjøen, har fått behandling hos fastlegen sin. Det er merkelig at sykehuset, som har ei øre-, nese-, halsavdeling, ikke klarer dette. Taxituren, som for øvrig var veldig trivelig, kom på litt over 6.000 kroner tur/retur. Det er ressursmisbruk, sier Strømmen.

Les flere saker fra Namdalsavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere