RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

6000 nye Hordalands-jobber i år

Sist oppdatert:
Bedriftene her i fylket ser svært lyst på fremtiden, og spår opptil 6000 nye arbeidsplasser bare i år.

Det kommer frem i bedriftsundersøkelsen Næringsbarometeret, som ble presentert i dag.

Ifølge undersøkelsen har rundt 50 prosent av bedriftene høye forventninger til nye arbeidsplasser. De mest optimistiske tror på mellom 5000 og 6000 nye arbeidsplasser i Hordaland bare i år.

I bransjene «Bygg og anlegg» og «Forretningsmessig tjenesteyting» forventer rundt 55 prosent av bedriftslederne å ansette flere i løpet av året.

Tjener bedre
Resultatene i Næringsbarometeret viser at bedriftslederne har et mer positivt syn på fremtiden enn de hadde for bare et år siden.

Nærmere 70 prosent av bedriftene har tro på økt omsetning, og seks av ti bedriftsledere forventer økt lønnsomhet.

Lavt rentenivå, lav pris-vekst og nedadgående arbeidsledighet gir en optimisme i næringslivet, og fører også til økt investeringsvilje. Funnene i rapporten viser at rundt 40 prosent av bedriftene i Hordaland vil øke investeringene. Blant bransjene dette er spesielt tydelig i, er shipping, fiskeri og transport, viser rapporten.

Lavere ledighet og økt satsing gir også økt konkurranse om arbeiderne. Dette kan igjen føre til lønns- og kostnadsvekst for bedriftene. Næringsbarometeret viser også tegn til at bedriftene nå i økende grad vil benytte seg av utenlandsk arbeidskraft. Denne tendensen er ifølge rapporten sterkest innenfor bransjene industri, transport og havbruk.

1080 hordalandsbedrifter og 359 bedrifter i Sogn og Fjordane har deltatt i undersøkelsen, som er gjennomført av Asplan Viak. Undersøkelsen er gjennomført i oktober og november, på oppdrag for Aetat, InnovasjonNorge, Sparebanken Vest, NHO og fylkeskommunene Hordaland og Sogn og Fjordane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere