RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

61 omkom i branner i fjor

Foto: Brede Høgseth Wardrum (rb.no)
Sist oppdatert:
38 menn og 23 kvinner døde i branner i Norge i 2013.

OSLO (NTB): 61 personer mistet livet i branner her i landet i 2013. Det er en økning på over 50 prosent fra året før da bare 40 personer omkom.

Blant de døde var 38 menn og 23 kvinner. Det er alltid flest menn som omkommer i branner, enkelte år dobbelt så mange. Det viser tall fra Norsk brannvernforening.

2012 var året med færrest omkomne i brann siden 1966. I 2011 omkom totalt 46 personer i branner her i landet, som også var det laveste tallet siden man begynte registrering av omkomne.

Tallene inkluderer omkomne i brann på norsk jord som dør som en direkte følge av brann innen tre måneder etter brannen.

En kartlegging av 225 dødsbranner i perioden 1993 til 2008, viser at nær halvparten, 47 prosent, av alle omkomne var påvirket av alkohol. Av disse hadde nesten en tredel, 32 prosent, selv forårsaket brannen ved uaktsom bruk av komfyren.

- La komfyren stå i fred når du kommer beruset hjem fra fest. Lag heller brødmat eller mat som ikke må varmes. Eventuelt kjøp med varm mat hjem, oppfordrer Norsk brannvernforening.

Minst 54 prosent av de som omkom i brann med påvist alkohol i blodet, hadde selv forårsaket brannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere