*Nettavisen* Nyheter.

62-åring fakket innbruddstyv

Innbruddstyven hadde en sprøyte i den ene hånden da den handlekraftige 62-åringen hoppet på ham.

10.05.08 10:17

(iOslo.no) I Sørkedalsveien, like ved Smestad-krysset i Oslo, utspant det seg litt av et drama fredag morgen. Kongsvinger-mannen Oddbjørn Roverudseter (62) skulle opprinnelig bare en tur til kiropraktoren i Oslo.

Basketak
- Jeg satt i bilen og ventet på timen min på Oslo rygg- og nakkesenter klokken 08.00 da jeg plutselig hørte et voldsomt spetakkel på bak meg. Jeg tittet i speilet og så huseieren (i Sørkedalsveien, journ. anm.) og en narkoman. Huseieren ble dyttet i bakken og skrek at noen måtte ta mannen, forteller Roverudseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Huseieren ropte videre at mannen hadde slått i stykker to biler og at han hadde en sprøyte i hånden.

Roverudseter gikk ut av bilen sin og fulgte etter mannen som beveget seg oppover mot Smestad-krysset.

- Det begynte å bli ganske folksomt i den lille gangen som går fra Smestad Senter og opp til Smestad-krysset, men ingen reagerte, forteller han.

- Jeg tok han
Dramatikken nådde sitt absolutte klimaks da Roverudseter bestemte seg for å ta saken i egne hender.

- Det var mange som passerte ham på vei opp mot krysset så jeg så det hele an litt til jeg var helt trygg på at det ville gå bra. Jeg tok tak i begge armene hans bakfra og brøyt dem bak på ryggen. «Bare ta det helt rolig, du blir her til politiet kommer», sa jeg til ham.

Roverudseter, som har drevet i bilbransjen i over 25 år, har ifølge ham selv møtt mange rare typer i sitt liv.

- Det blir litt dumt når jeg leser at politiet pågrep mannen i en garasje. De skal ikke ha kreditt for noe de har ikke gjort. Jeg holdt han i fast grep i 20 minutter før de kom til stedet, understreker han.

Ikke truende
Mannen hadde en mobiltelefon i den ene hånden og en sprøyte i den andre da Roverudseter tok grep.

- Jeg ba ham slippe både sprøyten og mobiltelefonen og da han nektet brøyt jeg bare hendene hans enda lenger opp på ryggen. Da slapp han begge deler, forteller Kongsvinger-mannen.

Han ble aldri direkte truet av mannen.

- Han prøvde jo å vri seg unna et par ganger uten hell. Jeg er 62 år, men holder meg i rimelig god fysisk form, forklarer han.

Forsinket time hos kiropraktor
Både huseieren og noen av dem som driver butikk i Smestad-senteret ringte politiet.

- Jeg skulle jo opprinnelig til kiropraktoren klokken 08.00, men kiropraktoren var en av dem som kom ut da jeg sto og holdt han fast så det var gyldig grunn for å komme for seint, ler Roverudseter.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.