*Nettavisen* Nyheter.

62-åring i fengsel for påkjørsel

Den tidligere utstraffede pensjonisten må bak murene etter å ha kjørt på en mann i et overgangsfelt.

For både påkjørselen og en overtredelse av regnskapsloven ble mannen i Bergen tingrett dømt til 30 dagers fengsel, hvor halvparten av straffen er ubetinget.

- Kom fram bak en varebil
Den uførepensjonerte 62-åringen hevdet i retten at fotgjengeren plutselig kom fram bak en varebil som sto parkert like foran fotgjengerfeltet, men påstanden hans samsvarte ikke med de seks andre vitnene som avga forklaring i retten tirsdag i forrige uke.

Ble kastet flere meter
De forklarte at det var god sikt da ulykken skjedde. En bil i det motgående feltet hadde stoppet for fotgjengeren, som var godt ute i overgangsfeltet da pensjonisten kom kjørende i Michael Krohnsgate i januar i år. Men 62-åringen oppdaget fotgjengeren for sent. Han sto på bremsen, men traff likevel mannen slik at han ble kastet flere meter.

Ikke hardt skadd
Fotgjengeren ble fraktet til Haukeland sykehus i ambulanse, men var ikke hardt skadd. I ettertid har han ikke hatt problemer som følge av ulykken.

Men retten så bort i fra at fotgjengeren var heldig og slapp fra det relativt uskadd. Ettersom skadepotensialet var stort, valgte retten å dømme mannen til fengsel. Dommerne tok ikke hensyn til mannens alder og det faktum at han lider av hjerteproblemer. Han ble vurdert som soningsdyktig og ble idømt 30 dagers fengselsstraff, hvorav 15 må tilbringes bak murene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.