RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

62-åring voldtok jente på 15 år

Sist oppdatert:
Voldtekten fant sted under trussel av at han vil publisere nakenbilder av henne på internett.

En 62 år gammel mann er dømt til fengsel i tre år og fire måneder for å ha voldtatt en 15 år gammel jente, melder Rogalands Avis.

I midten av februar 2008 voldtok han 15-åringen i et hotell på Jæren. Voldtekten fant sted under trussel av at han vil publisere nakenbilder av henne på internett.

62-åringen har vært svært aktiv på internett og kom i kontakt med jenta der. Han ga seg ut for å være en 22 år gammel mann. De chattet mye om sex og fornærmede sendte også nakenbilder av seg til tiltalte.

I sakskomplekset befinner det seg også en 54-åring som er siktet for flere overtredelser som går på seksuell handling med unge jenter.

Han og 62-åringen har trolig ikke hatt kjennskap til hverandre.

Til Stavanger etter press
Også 54-åringen chattet med 15-åringen og også han hadde fått flere nakenbilder av henne der ansiktet hennes viste.

Han brukte dette til å presse henne til å sende bilder av seg selv mens hun hadde seksuell omgang og lørdag den 16. februar dro hun til Stavanger. Der hadde hun avtalt å sex med en ung gutt, som hun kjente noe til i et solstudio. Hun tok noen bilder som hun samme kveld sendte til 54-åringen.

Han svarte med å kreve flere bilder av tilsvarende karakter der ansiktet hennes viste.

Betrodde seg
15-åringen betrodde seg til 62-åringen om truslene hun ble utsatt for. Ifølge 15-åringen hadde hun oppfattet det slik at disse kunne stamme fra en som kalte seg «Silje». Også 62-åringen fikk 15-åringen til å sende bildene hun hadde tatt den aktuelle dagen.

Dagen etterpå kjørte 62-åringen fra en by på Østlandet til Jæren. Samme morgen hadde han sendt henne en tekstmelding der han utga seg for å være sjefen til «Silje» (sjef for et modellbyrå).

I meldingen truet han med å legge ut bilder av henne dersom hun ikke møtte ham samme dag. Voldtekten fant sted i fortsettelsen av dette.

Avdekket i 2010
15-åringen anmeldte forholdet som en overfallsvoldtekt i april 2009. Saken ble henlagt, men avdekket av politiet i januar 2010 i forbindelse med etterforskning mot 54-åringen.

Retten var ikke i tvil om at 15-åringen hadde seksuell omgang med 62-åringen fordi hun ble truet.

I tillegg til voldtekt ble han også dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, for å ha lagret barnepornografiske bilder av 15-åringen og for å ha utvist seksuell krenkende atferd overfor henne.

Dømt tidligere
62-åringen har nylig fått to dommer for lignende forhold og denne gangen ble straffen tre år og fire måneder i fengsel.

Han ble også dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til 15-åringen.

«Det er ikke tvilsomt at overgrepet hun har vært utsatt for, har stort skadepotensial. Fornærmede forklarte seg også om søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer og flashbacks», heter det i dommen fra Jæren tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere