En 62 år gammel mann er dømt til fengsel i tre år og fire måneder for å ha voldtatt en 15 år gammel jente, melder Rogalands Avis.

I midten av februar 2008 voldtok han 15-åringen i et hotell på Jæren. Voldtekten fant sted under trussel av at han vil publisere nakenbilder av henne på internett.

62-åringen har vært svært aktiv på internett og kom i kontakt med jenta der. Han ga seg ut for å være en 22 år gammel mann. De chattet mye om sex og fornærmede sendte også nakenbilder av seg til tiltalte.

I sakskomplekset befinner det seg også en 54-åring som er siktet for flere overtredelser som går på seksuell handling med unge jenter.

Han og 62-åringen har trolig ikke hatt kjennskap til hverandre.

Til Stavanger etter press
Også 54-åringen chattet med 15-åringen og også han hadde fått flere nakenbilder av henne der ansiktet hennes viste.

Han brukte dette til å presse henne til å sende bilder av seg selv mens hun hadde seksuell omgang og lørdag den 16. februar dro hun til Stavanger. Der hadde hun avtalt å sex med en ung gutt, som hun kjente noe til i et solstudio. Hun tok noen bilder som hun samme kveld sendte til 54-åringen.

Han svarte med å kreve flere bilder av tilsvarende karakter der ansiktet hennes viste.

Betrodde seg
15-åringen betrodde seg til 62-åringen om truslene hun ble utsatt for. Ifølge 15-åringen hadde hun oppfattet det slik at disse kunne stamme fra en som kalte seg «Silje». Også 62-åringen fikk 15-åringen til å sende bildene hun hadde tatt den aktuelle dagen.

Dagen etterpå kjørte 62-åringen fra en by på Østlandet til Jæren. Samme morgen hadde han sendt henne en tekstmelding der han utga seg for å være sjefen til «Silje» (sjef for et modellbyrå).

I meldingen truet han med å legge ut bilder av henne dersom hun ikke møtte ham samme dag. Voldtekten fant sted i fortsettelsen av dette.

Avdekket i 2010
15-åringen anmeldte forholdet som en overfallsvoldtekt i april 2009. Saken ble henlagt, men avdekket av politiet i januar 2010 i forbindelse med etterforskning mot 54-åringen.

Retten var ikke i tvil om at 15-åringen hadde seksuell omgang med 62-åringen fordi hun ble truet.

I tillegg til voldtekt ble han også dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, for å ha lagret barnepornografiske bilder av 15-åringen og for å ha utvist seksuell krenkende atferd overfor henne.

Dømt tidligere
62-åringen har nylig fått to dommer for lignende forhold og denne gangen ble straffen tre år og fire måneder i fengsel.

Han ble også dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til 15-åringen.

«Det er ikke tvilsomt at overgrepet hun har vært utsatt for, har stort skadepotensial. Fornærmede forklarte seg også om søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer og flashbacks», heter det i dommen fra Jæren tingrett.