RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

6300 uten arbeid i Hordaland

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
6312 personer var helt uten arbeid i Hordaland ved utgangen av april.

(iBergen.no) Dette er i sin helhet en pressemelding fra NAV:

6312 personer var helt uten arbeid i Hordaland ved utgangen av april.

Dette er 80 prosent flere enn i april i fjor, men bare 100 personer mer enn i mars. Justert for sesongvariasjoner steg arbeidsledigheten med 400 personer. 2,5 prosent av arbeidsstyrken* er nå heilt arbeidsledig.

– Vi er inne i en sesong med økt rekruttering mellom annet til sommerjobber. Det demper veksten i arbeidsledigheten midlertidig, forklarer Kenneth Stien, avd.direktør for arbeid og aktivitet i NAV Hordaland.

Mange ledige stillinger
Aktiviteten er fremdeles høy i arbeidsmarkedet og det var i april 2720 ledige stillinger. Spesielt ser vi en optimisme i butikk og salg, hvor tallet på ledige stillinger for perioden januar til april var seks prosent høyere enn samme periode i fjor. NAV venter likevel en god økning i arbeidsledigheten fremover. – Det er en overkapasitet i verdensøkonomien. Vi må derfor forvente økt arbeidsledighet fremover som følge av låg etterspørsel etter varer og tjenester. Vi venter et nytt hopp i arbeidsledigheten i juli, da mange kontrakter går ut i juni og studentene som er ferdig utdannet strømmer inn i arbeidsmarkedet. Samtidig er virksomhetene sine forventninger til 2009 blitt svekket, seier Stien.

Unge menn hardest rammet
- Lågkonjunkturen slår hardest ut for ungdom, og menn er så langt hardere rammet enn kvinner. Det skyldes at det er innenfor de mannsdominerte bransjene bygg og anlegg at situasjonen er tyngst og framtidsutsiktene er mest usikre, seier Stien.. Arbeidsledigheten innen bygg og anlegg stiger kraftig sammenlignet med april året før, men er stabil sammenlignet med mars 2009.

Fremdeles høy bruk av permitteringer
1754 personer var permittert i april. 1027 er heilt permitterte, mens 727 var delvis permitterte. Om lag 2/3 av de permitterte er tilsatt i bygg og anlegg og industrien.

Andre utviklingstrekk
¿ Arbeidsledigheten går fremdeles ned innen undervisning. 111 personer med bakgrunn innen undervisning var registrert som arbeidsledig i april, 13 prosent færre enn i april i fjor. Det var 242 ledige undervisningsstillinger ved utgangen av april.

¿ Arbeidsledigheten stiger minst for gruppa over 60 år (+17%) og mest for de mellom 20 og 24 år (+122%).

¿ Arbeidsledigheten stiger minst for de med høyere utdanning.

Les flere nyheter fra iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere