RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

64-åring kjent skyldig i skyting i Sandefjord

Sandefjord (NTB): Juryen i ankesaken i Agder lagmannsrett har kjent den tiltalte 64-åringen skyldig i skytingen i Sandefjord i januar i fjor.

Den 64 år gamle mannen er tiltalt for drapsforsøk etter at han skjøt mot fire personer i Badeparken i vestfoldbyen i januar i fjor. To menn og en kvinne ble truffet av skuddene. En fjerde person ble skutt etter, men klarte å komme seg unna.

64-åringen ble i Sandefjord tingrett dømt til 17 års fengsel, og til å betale til sammen flere hundre tusen kroner til de fire fornærmede i saken. 64-åringen anket dommen.

Juryen i Agder lagmannsrett svarte fredag ja på alle spørsmål om tiltalte kan straffes. Juryen mener også at skytingen ble utført med overlegg, melder NRK.

Den uføretrygdede 64-åringen nektet lenge straffskyld, men har i ettertid erkjent at det må ha vært han som avfyrte skuddene - selv om han sier han ikke kan huske å ha gjort det.

Aktor og forsvarer skal nå prosedere over straffeutmålingen, og deretter skal bistandsadvokatene fremme krav om oppreisning. Det er ventet at lagmannsrettens dom faller i begynnelsen av neste uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere