64-åringen anker varetektsfengsling

Foto: (privat)

Men retten fastholder at mistanken er sterkere mot 37-åringen.

04.10.12 18:41

De to mennene som er siktet for drap på Sigrid Schjetne, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker, hvorav to i isolasjon.

- Etter rettens syn er mistankegrunnlaget for den siktede 64-åringen noe svakere enn for medsiktede, skriver retten i fengslingskjennelsen torsdag ettermiddag. Det er ikke begrunnet hvorfor retten mener dette.

Selv om mistanken er svakere mot 64-åringen, gjentar retten at mistanken mot 64-åringen styrkes fordi han ikke varslet politiet da han fikk konkrete mistanker mot kameraten da han så skadene på bilen.

Retten har altså ikke skiftet mening siden forrige gang man vurderte varetekt. Begge to må sitte i fullstendig isolasjon de første to ukene.

Brev- og besøksforbud
Politiet utelukker ikke at flere personer kan ha vært involvert i drapet eller hatt befatning med etterfølgende bistand til å skjule liket.

Det er derfor blitt ilagt brev- og besøksforbud for begge de siktede.

- Gjennom kontakt med medinnsatte vil siktede kunne gi eller motta beskjeder fra omverdenen som kan vanskeliggjøre etterforskningen. Så lenge politiet ikke har oversikt over personer som sitter på opplysninger av betydning for etterforskningen, er det etter rettens vurdering ikke tilrådelig at siktede får kommunisere med medinnsatte, skriver retten.

Fullstendig isolasjon er svært inngripende og belastende for den enkelte, og det skal derfor ikke brukes mer enn strengt nødvendig.

Anker
Det var knyttet størst spenning til om 64-åringen fikk forlenget varetektsfengsling. Torsdag ettermiddag får TV 2 bekreftet at 64-åringen vil anke kjennelsen.

- Jeg har snakket med min klient, og han anker kjennelsen om videre varetektsfengsling til lagmannsretten, sier en av 64-åringens forsvarere, Aase Karin Sigmond til TV 2.

- Jeg håper og tror at han blir løslatt. Vi mener det bare er et tidsspørsmål før de må løslate ham. Jeg håper tingretten har mot og ryggrad nok til å ta den beslutningen, sa forsvarer Heidi Ysen til TV-kanalen

37-åringens forsvarer opplyser at hans klient tar betenkningstid før han avgjør om han vil anke.

Begge nekter straffskyld for drapet og 64-åringen begjærte seg løslatt i forkant av fengslingsmøtet, men politiet fikk altså medhold i sin begjæring.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. En måned senere ble hun funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn.

Kort tid før Sigrid ble funnet hadde politiet pågrepet de to siktede i et verksted som liggenr noen hundre meter unna funnstedet.

Nettavisen følger saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.