*Nettavisen* Nyheter.

64-åringen i Sigrid-saken håper på løslatelse

Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat (NTB scanpix)

64-åringen som er siktet etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, håper på løslatelse etter torsdagens fengslingsmøte.

04.10.12 13:08

– Jeg håper og tror at han blir løslatt. Jeg håper retten har ryggrad og mot nok til det, sier 64-åringens advokat Heidi Ysen på vei inn til fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag formiddag.

Politiet begjærer fortsatt fengsling i fire nye uker for de to mennene som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 16-åringen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år ble pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.

Torsdag går den første fengslingsperioden ut, og i fengslingsmøtet i Oslo tingrett klokka 10 begjærer politiet fortsatt fengsling i fire nye uker for begge. Den siktede 37-åringen nekter straffskyld.

– Han har samtykket i ikke å være til stede i retten, men ikke i fengsling. Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser 37-åringens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Den medsiktede 64-åringen krever seg løslatt og vil møte i Oslo tingrett.

Politiet vil kreve brev- og besøksforbud for de to siktede i hele perioden og vil også be retten om at de to ilegges medieforbud og at de skal skal holdes under fullstendig isolasjon i to av de fire ukene.

Dødsårsak er ikke klar
Det har vært knyttet store forventninger til at den endelige obduksjonsrapporten skulle si noe om hvordan 16-åringen døde. Men rapporten som tirsdag ble overlevert politiet fra Rettsmedisinsk institutt, gir ingen klare svar om dødsårsak, åsted eller på hvilket tidspunkt jenta døde, melder TV 2.

Det skal imidlertid ha blitt klart at flere av skadene 16-åringen hadde da hun ble funnet sent om kvelden den 3. september, var påført etter at hun var død.

Politiet avviser at Sigrid Giskegjerde Schjetne var offer for en trafikkulykke.

Reagerer på lekkasjer

Bistandsadvokat Harald Stabell representerer familien til den drepte jenta. Han reagerte onsdag kveld på at opplysningene fra obduksjonsrapporten kom før politiet selv valgte å gå offentlig ut med innholdet.

– Nå må politiet iverksette etterforskning for å finne ut lekkasjene kommer fra, sier Stabell til NTB.

Etter planen skal politiet komme med en orientering om obduksjonsrapporten torsdag.

– Innholdet i rapporten må først bekjentgjøres for de pårørende og må også gjennomgås av politiet. Hva vi kan fortelle fra obduksjonsrapporten, kan vi foreløpig ikke si noe om. Rapporten er klausulert, men vi vil i noen grad kommentere den under en presseorientering torsdag. Før dette vil det ikke bli gitt noen kommentarer, het det fra politiet.

Forlenget fengsling

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år er pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.

Mest lest på Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.