*Nettavisen* Nyheter.

64-åringen regner med å bli løslatt snart

64- åringens advokat, Aase Karine Sigmond, utenfor rettslokalet i Oslo tingrett torsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Forsvareren i TV 2-intervju

09.09.12 21:49

Forsvareren til den 64 år gamle mannen som er siktet i Sigrid-saken sier i et intervju med TV 2 at etterforskningen til politiet går for sakte, og at hennes klient regner med å bli sjekket ut av saken veldig snart.

Les også: Mener politiet har tatt feil mann

- Etterforskningen burde gått raskere. Helt siden pågripelsen har min klient ønsket å gi politiet informasjon som kan bidra til sakens opplysning. Disse opplysningene har ikke blitt fulgt opp og sjekket raskt nok av politiet, sier Aase Karine Sigmond, som forsvarer den eldste av de to siktede.

Regner med løslatelse snart
Begge de to siktede i saken ble torsdag varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett, med brev-, besøks- og medieforbud, og full isolasjon de første to ukene.

I et intervju med tv-kanalen sier forsvareren at hun vet at politiet ikke kommer til å avhøre hennes klient før onsdag, og selv om 64-åringen foreløpig godtar varetektefengsling regner han med å bli sjekket ut av saken i nærmeste framtid.

Politiet hevder på sin side at de har sikret bevis som de mener kan knytte både 37- åringen og 64-åringen til likfunnet.

Begge de siktede nekter som kjent straffskyld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Åserud, Lise

Sigrid ble funnet mandag kveld i et skogholt bare et titalls meter unna verkstedet der begge de to siktede jobbet og hadde blitt pågrepet tidligere samme dag.

Verkstedet eies av den 64 år gamle mannen.

Dette har 37-åringens advokat, John Christian Elden, bitt seg merke i.

- Slik jeg tolker det, er det snakk om et funn som kan knyttes til verkstedet, men det kan ikke knyttes til min klient, sier Elden til VG.

Dagen før politiet aksjonerte mot 64-åringens verksted i Kolbotn sør for Oslo, skal de ha observert en rekke mennesker utenfor stedet.

Mistenkte kameraten
64-åringen har i politiavhør fortalt at han hadde lagt merke til skader på bilen til den medtiltalte 37-åringen, og fått mistanker om at de kunne ha noe med Sigrid-saken å gjøre. Likevel valgte han ikke å gå til politiet med opplysningene.

64-åringen sa derimot til politiet at han hadde sikret seg bildebevis mot kameraten.

På spørsmål om hvorfor 64-åringen ikke gikk til politiet med sine mistanker, henviser Sigmond samme konklusjon som retten kom frem til.

- På dette tidspunktet var det ikke snakk om en drapssak, men en forsvinningssak, så han valgte å ikke gjøre det, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.