6400 kyllinger må avlives

Foto: Jan Kristoffersen (Østlendingen)

Dyretransport kjørte av veien i Østerdalen.

Det er en dyretransport fra Nortura, lastet med kyllinger, som har kjørt av veien. Ifølge politiets operasjonssentral står den godt nedi veibanen, skriver Østlendingen.

Ingen trafikkale problemer
- Den ligger så langt nedi grøfta, at det fører ikke til noen trafikkale problemer, sier Geir Rygh hos politiets operasjonssentral.

Føreren av vogntoget har ikke pådratt seg skader i ulykken.

Politiet har ingen bil på stedet der, og har ingen informasjon om hvordan det har gått med alle kyllingene på bilen.

- Det ventes nå på en bil fra Nortura, som skal ta seg av disse, sier Rygh.

Veien vil bli stengt når bilen skal berges, men det er usikkert når dette blir.

Sjåføren var uskadd
Førstemann til stedet, etter utforkjøringen, alvdølen Lars Terje Nyhus sier følgende til Østlendingen.

- Da jeg kom kjørende mot Folldal så jeg det var utrolig mye snø i vegbanen. Så fikk jeg øye på lastebilen, med henger, som lå på siden utafor vegbanen. Her var det bare å hive seg ut av bilen for å se om noen var skadde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jan Kristoffersen

Det viste seg at det kun var sjåføren som var i bilen, og Nyhus, sammen med en annen person som ankom stedet, hjalp han ut.

- Han var tilsynelatende uskadd, og vi fikk han opp på vegen, samt gitt ham en refleksvest og noe varme klær, forteller Nyhus.

6400 kyllinger
Vogntoget med til sammen 6400 kyllinger var på vei til Nortura Elverum da den kjørte av veien rundt klokken 06.30 torsdag morgen.

- Det er selvsagt en svært stressende situasjon for de 6400 kyllingene som var i bilen som veltet. Noen av dem er også skadd. Vi har derfor besluttet at det beste for dem er at de avlives på stedet. Vi er veldig glade for at sjåføren slapp fysisk uskadet fra hendelsen, men dette er selvsagt det siste en dyrebilsjåfør ønsker å oppleve, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

Les flere saker i Østlendingen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag