6400 kyllinger måtte avlives

DYR MÅTTE LIDE: Mange kyllinger var døde allerede ved 08-tida. De frøs rett og slett ihjel.

DYR MÅTTE LIDE: Mange kyllinger var døde allerede ved 08-tida. De frøs rett og slett ihjel. Foto: Erland Vingelsgård (Retten)

En trailer fullastet med kyllinger veltet nord for Alvdal.

13.02.14 11:10

Traileren fullastet med kyllinger var på tur sørover da den veltet like sør for Hagesveen tidlig mandag morgen. Føreren av traileren ble ikke skadet.

Les saken i Retten her

Uklart hva som har skjedd
- Det er litt uklart hva som faktisk har skjedd, men denne traileren skulle ha møtt et kjøretøy og blitt forstyrret, sier Hågen Bentzen ved Viking Tynset. Han sikret området før rednignsarbeidet skulle ta til torsdag morgen.

Stressende situasjon
- Det er selvsagt en svært stressende situasjon for de 6400 kyllingene som var i bilen som veltet. Noen av dem er også skadd. Vi har derfor besluttet at det beste for dem er at de avlives på stedet. Vi er veldig glade for at sjåføren slapp fysisk uskadet fra hendelsen, men dette er selvsagt det siste en dyrebilsjåfør ønsker å oppleve, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

Uskadd sjåfør
Dette er andre gang på under et år at en kyllingtransport ender i grøfta i Nord-Østerdalen. I juni endte en Nortura-bil med 7500 kyllinger i grøfta på Kvikneskogen på riksveg 3

Kyllingene avlives

- Vi venter på Nortura skal komme med bil for å ta ut alle kyllingene. De skal avlives. Deretter kan vi begynne redningsarbeidet for traileren, sier Bentzen.

Glatte veier flere steder

I flere politidistrikter meldes det torsdag om glatte veier.

Vi har fått flere meldinger om glatt veibane flere steder i Østfold. Kjør forsikig, lød oppfordringen fra Østfold politidistrikt klokka 10.

Ved Bolstadtunnelen på E18 i Sande snurret en bil rundt. Fører skal ha løpt fra stedet, og politiet rykket ut, meldte Søndre Buskerud politidistrikt klokka 09.50.

På riksvei 42 mellom Hornes og Sveindal ved Tveitekleiva sperret en lastebil delvis veien klokka 10.42, meldte Agder politidistrikt.

DIREKTE: Se de siste trafikkmeldingene her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag