*Nettavisen* Nyheter.

65-åringen lever på solskinn og vann

Foto: (Facebook / YouTube)

Pensjonisten har ikke spist på fem uker.

(SIDE2:) Skal overleve på vann de neste 4-6 månedene.

Ekstremt
Siden 3.mai i år har Navenna Shine fra Seattle i USA levd på en fastediett som på engelsk kalles «breatharianism» - et konsept som hevder at mat ikke er nødvendig og at sola gir kroppen all den næringen den trenger. Selv sier Navenna at hun ønsker å teste ut effekten ved å sette kroppen i slik ekstrem fastesituasjon.

Gjennom Facebook og YouTube deler 65-åringen sine erfaringer ved å leve på denne ekstremdietten som hun selv har gitt navnet «Living on Light».

I et av de siste videoklippene hevder Navenna at hun føler seg ganske så bra og at hun bare noen ganger får «stikk» i magen som kan minne om en slags sultfølelse.

Ned 14 kilo på fem uker
Hjemme hos seg selv har 65-åringen satt opp åtte små kameraer for å dokumentere diettforsøket. Disse skal også kontrollere at Navenna ikke finner seg noe snacks eller småspiser.

Den eldre damen bruker tiden til å se på film, trene og sove. Hun innrømmer at energinivået gradvis har gått nedover i løpet av de siste ukene og kutting av matinntak har naturlig nok også ført til vektreduksjon.

Før Navenna begynte på sin fasteperiode veide hun 72 kilo. Fem uker senere viser vekta nå 58 kilo. Dette utgjør en vektnedgang på totalt 14 kilo. Hun har også mistet 15 centimeter rundt livet.

Se videoklipp her:

HTML EMBED

Tærer på kroppen
Pensjonisten, som opprinnelig er fra Storbritannia, sier at det å ikke kunne spise helt klart også påvirker hennes sosiale liv.

På dag 7 skrev hun:
«Mat er en sosial greie og i kveld hadde mine venner grillaften. Selv om de ikke ga meg en stor biff sendte de meg i hvert fall sin kjærlighet. Tenk deg å gå i et bryllup eller en fest eller en buffet og ikke spise! Jeg ønsker ikke engang å tenke på det!»


Videre innrømmer Navenna at energinivået har gått nedover og de siste dagene skal hun også følt generelt seg svakere samt kastet opp magesyre.

65-åringen innrømmer at hun ikke er helt sikker på om hun vil være i stand til å klare målet, men at hun ønsker å gi prosjektet en real innsats.

På dag 30 skrev hun: «Jeg har en følelse av at kroppen min har nådd et punkt der den har brukt opp alle sine fettlagre og at den nå er på leting etter hva den kan spise opp».

Ifølge Daily Mail finnes det omkring 5,000 tilhengere av denne ekstremdietten. Men til tross for deres meninger og påstander, så påpeker medisinske eksperter at det ikke finnes noen bevis på at man kan overleve på kun vann og sollys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.