Gå til sidens hovedinnhold

65 i karantene etter store fester - de fleste av dem er elever ved samme videregående skole

- Sterk mistanke om mutert virus.

Kommuneoverlegen i Asker kommune, Meera Grepp, bekrefter overfor Nettavisen at rundt 65 stykker er i karantene etter at en elev ved Asker videregående skole er bekreftet smittet med koronavirus.

- Vi har fått bekreftet smitte hos en elev på tredje trinn. Vi har ikke fått bekreftet at det er mutert virus, men vi har en sterk mistanke om det. Den smittede eleven har ikke vært på skolen i den smitteførende perioden, men har en del nærkontakter fra helgen. Dette fordeler seg på to fester, sier Grepp til Nettavisen.

- På fredag skal det ha vært rundt 40 stykker på en fest og på lørdag rundt 20. Sporingsteamet jobber med avklaring og kontakt med alle nærkontakter. Det foreløpige tallet er at det dreier seg om cirka 65 stykker. De fleste av dem er elever ved skolen. Vi fikk vite om dette i ettermiddag og jobber nå med å få oversikt, legger hun til.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle som kan tenke seg at de var på en av festene i helgen om å gå i karantene og teste seg.

- Hører de ikke fra oss i morgen, så ringer de Asker kommunes koronatelefon på fredag.

- Vil ringe alle

På hjemmesiden til Asker videregående skole kommer rektor Cathrine Kittilsen Zandjani og kommuneoverlegen med en klar oppfordring:

- Alle som har vært på disse festene i helgen settes i karantene fra i dag 03.03, og bes om å teste seg snarest mulig. Deres familier bes om å være i avklaringskarantene inntil negativ test hos ungdommen. Sporingsteamet vil ringe alle i løpet av torsdag 04.03, og gi info om bl.a. aktuell karantenelengde, skriver de i en melding på Asker videregående sin hjemmeside.

Varsler digitalt møte

Til Nettavisen sier rektoren at det er i overkant av to klasser som er i karantene.

- Smitten oppsto i vinterferien, og den smittede eleven har ikke vært på skolen. Eleven har vært i kontakt med medelever på fritiden. Det er litt i overkant av to klasser som er i karantene. Vi har ikke full oversikt ennå og er i kontakt med smittesporingsteamet, sier Kittilsen Zandjani.

- Vi kommer til å ha et holdningsskapende digitalt møte med elevene i morgen, vi har et samfunnsansvar som skole.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis