Gå til sidens hovedinnhold

65 personer var ombord da flyet krasjet

To personer omkom og elleve ble skadd da et passasjerfly krasjlandet og begynte brenne øst i Myanmar 1. juledag.

Flyet fra selskapet Air Bagan hadde 65 passasjerer om bord da det krasjlandet, hvorav 51 var utlendinger, ifølge Myanmars informasjonsdepartement. En av de omkomne var et elleve år gammelt barn som var passasjer i flyet. Den andre var en motorsyklist som befant seg på bakken.

Elleveåringen var tirsdag formiddag ikke identifisert, og nasjonaliteten var ikke kjent. To amerikanere, en britisk kvinne og en sørkoreansk mann var blant dem som ble brakt til sykehus etter ulykken, som skjedde i tåke.

Ukjent årsak
Flyet, som var av typen Fokker-100, beskrives som gammelt. Det ble tvunget til å nødlande utenfor flyplassen Heho i delstaten Shan, men årsaken til ulykken er ikke klar. Området er populært blant turister på grunn av den vakre Inle-sjøen.

– En passasjer som var savnet, ble funnet død inne i flyet. Vi jobber med å identifisere vedkommende, skriver selskapet Air Bagan på sin Facebook-side.

Brakk i to på midten
En talsmann for selskapet opplyser at det brøt ut brann i en av motorene da flyet var på vei inn for landing, og at det brakk i to på midten da det krasjet.

Flyet landet noen kilometer utenfor flyplassen Heho. De to pilotene er blant de skadde. Ifølge informasjonsdepartementet ser flyet ut til å ha landet i en åker like ved rullebanen på grunn av dårlig vær. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger