*Nettavisen* Nyheter.

66-åring befølte tre jenter

Men retten mente sakene var så lite alvorlig at han bare ble dømt for ett av overgrepene.

05.05.08 16:56

(iBergen.no) I over fire år holdt den 66 år gamle mannen kontakten med jenta, som var bare 12 år da befølingen startet. Hun kom hyppig på besøk til mannen for å hjelpe ham med å lufte hundene.

Strøk på låret
Ved flere anledninger var hun alene sammen med 66-åringen mens han var påvirket av alkohol. Da ba han henne sitte på fanget hans mens han strøk henne på magen og lårene.

Jenta opplevde befølingen som ubehagelig, men fortsatte likevel å besøke ham. Sommeren 2006, da jenta var 16 år, ble BUP varslet og de uønskede seksuelle handlingene fikk en stopp.

Serverte alkohol
Men det viste seg at jenta ikke var den eneste som hadde hatt ubehagelige opplevelser med 66-åringen. Høsten 2005 hadde han også invitert på fest og servert alkohol til en gruppe ungdommer. En 15 år gammel jente fanget da hans interesse, og han strøk henne på låret opp mot skrittet.

I samme periode hadde han også antastet en 16 år gammel jente på lignende vis. Men fordi de to siste episodene var så trivielle, mente retten de ikke var straffbare.

«(...) retten finner at en enkeltstående stryking over låret ikke rammes av straffeloven § 200. Tiltalte blir derfor å frifinne.» heter det i dommen fra Nordhordland tingrett.

Lang tid
Retten var også på vippepunktet til å frikjenne 66-åringen for befølingen av den første jenta, men valgte å dømme ham fordi det hadde pågått over lang tid.

Han må nå i fengsel i 60 dager, samt betale saksomkostningene på 3000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.